VAS “Latvijas Loto” rīkotajā “Simtgades loterijā” laimēts pirmais no četriem lielajiem loterijas laimestiem 100 000 eiro apmērā, informēja “Latvijas Loto” pārstāve Aiga Roziņa.

Tāpat līdz šim laimēti seši 10 000 eiro laimesti.

Vienu no pirmajiem lielajiem “Simtgades loterijas” laimestiem 100 000 eiro apmērā laimējis Dagdas novada iedzīvotājs Ēvalds, kurš strādā mežistrādē. Vīrietis līdz šim reti pārbaudījis savu veiksmi loterijā, joprojām ir ļoti pārsteigts un spēšot noticēt tikai tad, kad nauda būs kontā. Lielais 100 000 eiro laimests bija vienā no piecām vīrieša iegādātām “Simtgades loterijas” biļetēm.

“Konkrēta plāna, kur ieguldīt laimestu, vēl nav, bet gribas iztērēt pareizi, piemēram, sava meža sakopšanai. Lai pēc gadu desmitiem citiem būtu, par ko priecāties. Gribas ieguldīt pareizi, lai labumu nauda nestu vēl ilgi. Man ir plāns dzīvot līdz 100 gadiem, tāpēc nauda būs vēl vajadzīga,” atklāj lielā laimesta ieguvējs.

Šī gada aprīļa vidū laimestu 10 000 eiro apmērā laimējuši seši iedzīvotāji: sieviete no Kurzemes, divi vīrieši no Latgales, viena rīdziniece un viens vīrietis no Rīgas reģiona, kā arī loterijas spēlētāja no Madonas. Kopumā “Simtgades loterijas” sērijā ir divdesmit 10 000 eiro laimesti.

“Simtgades loterijas” biļešu dizainu veidojuši pieci Latvijas mākslinieki, bet zem loterijas biļetes nokasāmā slāņa atrodas 20 Latvijas simboli – rupjmaize, pīlādzis, kokle, papardes zieds, dziedātājs, ugunskurs, labība un citi.

Laimētājs no Rēzeknes novada laimestu izmantos mājas siltināšanai. Mājsaimniece no Madonas kopumā internetā bija nopirkusi piecas “Simtgades loterijas” biļetes, no tām četrās slēpās piecu eiro un desmit eiro laimesti, kā arī laimīgā biļete ar 10 000 eiro laimestu. To, visticamāk, tērēs automašīnas iegādei.

Kā ziņots, “Simtgades loterijas” kopējais laimestu fonds būs 3,25 miljoni eiro, teica “Latvijas Loto” valdes priekšsēdētāja Maija Kubli. Savukārt tās kopējais apgrozījums būs pieci miljoni eiro, padarot “Simtgades loteriju” par līdz šim nozīmīgāko nacionālās momentloterijas projektu “Latvijas loto” vēsturē.

Kopumā “Simtgades loterijas” sērijā ir viens miljons biļešu, ko var iegādāties gan elektroniski, gan papīra formātā. Vienas biļetes cena ir pieci eiro. Savukārt laimestu fonds veido 65% no loterijas kopējās vērtības. Tāpat no divu gadu laikā gūtajiem loterijas ieņēmumiem vairāk nekā 400 000 eiro paredzēts novirzīt stipendiju atbalsta programmai spožākajiem vidējās izglītības iestāžu absolventiem.

“Simtgades loterija” ir daļa no “Latvijas Loto” iniciatīvas veidot Latvijas vērtību virtuālo muzeju. Tā mērķis ir apkopot visu labo, kas pagātnē veidojis mūsu Latviju un turpina to darīt joprojām. Projekta ietvaros ikviens aicināts papildināt šo Latvijas simtgades vērtību sarakstu interneta vietnē “www.simtgadesvertibas.lv” un kopā izveidot unikālu dāvanu Latvijai valsts 100.dzimšanas dienā.

“Latvijas Loto” projektu “Simtgades loterija” īsteno sadarbībā ar Finanšu ministriju.

Kā ziņots, “Latvijas Loto” pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 29,318 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 18,8% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 24,2% un bija 5,001 miljons eiro, liecina publiskotais uzņēmuma finanšu pārskats.

“Latvijas Loto” 2015.gadā strādāja ar 24,686 miljonu eiro apgrozījumu un guva 4,027 miljonu eiro peļņu. 2016.gadā “Latvijas Loto” valsts budžetā nodokļu, nodevu un dividenžu veidā iemaksāja vairāk nekā 8,2 miljonus eiro.

VAS “Latvijas Loto” pilnībā pieder valstij, un tam vienīgajam ir tiesības rīkot valsts mēroga izlozes un loterijas.

Foto: Finanšu ministrija

Saistītās tēmas: laimestsLatvijas LotoSimtgades loterija

youtube icon
Abonēt youtube