Vakar vakarā Latvijas otra labākā tenisiste Aļona Ostapenko (WTA 47.) izcīnīja vēsturisku uzvaru prestižā ”Franch Open” tenisa turnīra ceturtdaļfinālā, Parīzē trīs setos pieveicot ranga 11. raketi Karolīnu Vozņacki (4:6, 6:2, 6:2). Ostapenko tādējādi kļuva par pirmo latvieti, kas aizniegusies līdz ”Grand Slam” vienspēļu pusfinālam!

Pirmajā setā 19 gadus vecā latviete nespēja atrast īsto taktiku, kā cīnīties pret Vozņacki, to zaudējot 4:6. Turpinājumā gan Ostapenko atguvās un otrajā setā, kad tika iegūts pārsvars 5:2, duelis tika pārtraukts negaisa dēļ. Pēc vairāk nekā trīs stundu ilgas pauzes spēle atsākās – mūsējā uzvarēja otro setu, kā arī pēc tam ar identisku rezultātu 6:2 guva panākumu trešajā, izcīnot uzvaru visā mačā.

Tā bija latvietes ceturtā uzvara pret Vozņacki pēdējās četrās spēlēs. Ostapenko par iekļūšanu “French Open” pusfinālā nopelnījusi 780 ranga punktus, kas ļaus pietuvoties pasaules 20 labākajām tenisistēm, kā arī naudas balvu 530 000 eiro apmērā. Viņas pretiniece pusfinālā būs Šveices tenisiste Timeju Bačinskī (WTA 31.) Interesanti, ka abām sportistēm tieši pusfināla dienā ir dzimšanas dienas.

Spēles spilgtākie momenti

 

Saistītās tēmas: LatvijaOstapenkoTeniss

youtube icon
Abonēt youtube