Latvijas otra labākā tenisiste Aļona Ostapenko (WTA 47.) šovakar ”French Open” pusfinālā pārspēja Šveices tenisisti Timeju Bačinskī (WTA 31.) 7:6(4), 3:6, 6:3 un iekļuva savā pirmajā pieaugušo ”Grand Slam” finālā.

Aļona Ostapenko 8. jūnijā, savā 20. dzimšanas dienā, cīnījās pret Šveices tenisisti Timeju Bačinskī, kura arī, starp citu, šodien svinēja 28. dzimšanas dienu! Abas tenisistes varēja sarūpēt sev lielisku dzimšanas dienas dāvanu.

Spēle jau no pirmajiem geimiem bija saspringta. Ostapenko pirmajos divos zaudēja, taču saņēmās un izvirzījās vadībā 4:3. Tobrīd Bačinskī guva kājas savainojumu un bija nepieciešama medicīniskā pauze. Tas Aļonu izsita no sliedēm un rezultāts geimos vēstīja jau 4:5.

Latviete gan sapurinājās un uzvarēja 7:6.  Otrajā mūsējā visai pārliecinoši kapitulēja 3:6, bet pēdējā mača nogrieznī bija vērojama īsta nervu spēle. Pirmo geimu Ostapenko uzvarēja un pēc brīža jau bija izvirzījusies vadībā 3:1. Emocionālā cīņā Bačinskī atspēlēja divus geimus un spēle atkal bija līdzsvarā.

Uz brīdi šķita, ka Bačinskī spēles grožus ir pārņēmusi savās rokās, kamēr mūsējā izskatījas nogurusi. Realitātē tā nebija. Bačinskī pieļāva vairākas kļūdas, kas acīmredzami bija uz noguruma un uztraukuma pamata, bet mūsējā to izmantoja. Ostapenko izvirzījās vadībā 5:3 un bija viena geima attālumā līdz vēsturiskajam triumfam.

Pēdējā geimā vadībā 0:15 izvirzījās šveiciete, taču Ostapenko atkal ieguva pārsvaru – 30:15. Mūsējā guva vēl vienu punktu, uz ko atbildēja arī Bačinskī, tomēr latviete izrādījās pārāka, pie rezultāta 40:30 ietriecot pretinieces laukuma pusē pēdējo bumbiņu un iekļūstot vēsturiskā finālā!

Finālā mūsējai būs jācīnās pret Simonas Halepas (WTA 3.) un Karolīnas Pliškovas (WTA 2.) dueļa uzvarētāju.

Saistītās tēmas: LatvijaOstapenkoTeniss

youtube icon
Abonēt youtube