Populārais ASV basketbola veterāns Deniss Rodmens atkal devies uz Ziemeļkoreju, kur gaidāms ierodamies otrdien, vēsta ASV mediji.

56 gadus vecais Rodmens tika otrdien manīts Pekinas starptautiskajā lidostā, kur reportieriem pavēstīja, ka, dodoties uz Phenjanu, “tikai cenšas atvērt durvis”. Telekanālam CNN divas amatpersonas Ziemeļkorejā apstiprinājušas, ka ekscentriskais bijušais Čikāgas “Bulls” spēlētājs gaidāms ierodamies vēlāk otrdien.

Uz jautājumu, vai ASV prezidents Donalds Tramps zina par viņa braucienu, Rodmens atbildēja: “Es esmu diezgan pārliecināts, ka viņš ir diezgan priecīgs par faktu, ka es šeit cenšos panākt kaut ko, kas mums abiem nepieciešams.”

“Viņš dodas kā privāts pilsonis,” telekanālam “Fox News” pavēstīja Trampa administrācijas amatpersona.

Atbildot uz jautājumu par vairākiem Ziemeļkorejas cietumos esošiem ASV pilsoņiem, Rodmens pavēstīja, ka tas “šobrīd nav mans mērķis”.

Rodmens Ziemeļkoreju apmeklējis vismaz četras reizes, no kurām pēdējā bija 2014.gadā, kad viņš izpelnījās kritikas vētru ar apsveikumu Ziemeļkorejas līderim Kimam Čenunam dzimšanas dienā, cilvēku pilnā stadionā nodziedot viņam pasaulē populārāko apsveikuma dziesmu “Happy Birthday”.

Rodmens norādīja, ka Kims ir viņa “labākais draugs”.

Toreizējās Rodmena vizītes laikā notika draudzības spēle starp Ziemeļkorejas basketbolistiem un NBA veterāniem.

Vairāki komentētāji tolaik pauda uzslavu par komunikāciju Ziemeļkorejas un ASV pārstāvju starpā, kas tik prominentā līmenī tikpat kā nenotiek, tomēr vairumā ASV mediju Rodmens tika izsmiets. Mediji arī kritizēja NBA veterānu, ka viņš ignorē Ziemeļkorejas cilvēktiesību pārkāpumus un iedrošina vienu no pasaules visrepresīvākajiem režīmiem.

Rodmens piecas reizes tika kronēts par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu, trīs reizes paveicot to kopā ar Čikāgas “Bulls” komandu, bet divas reizes ar Detroitas “Pistons”. Tāpat viņš karjeras laikā pārstāvēja arī Sanantonio “Spurs”.

2011.gadā Rodmens tika uzņemts NBA Slavas zālē.

youtube icon
Abonēt youtube