Ugunsgrēkā, kas naktī uz trešdienu izcēlies vienā no Lielbritānijas galvaspilsētas augstceltnēm, gājuši bojā vairāki cilvēki un vismaz 30 nogādāti slimnīcā, paziņojuši Londonas avārijas dienesti.

Londonas ugunsdzēsības dienesta priekšnieks Denijs Kotons paziņoja, ka miruši vairāki cilvēki, bet precīzu skaitu vēl nevarēja nosaukt.

Kā ziņots, īsi pēc pusnakts (ap plkst.2.00 pēc Latvijas laika) 27 stāvu augstajā “Grenfell Tower” Londonas ziemeļrietumos izcēlās ugunsgrēks, kura dzēšanā iesaistītas 45 ugunsdzēsēju automašīnas un 200 ugunsdzēsēju.

“Grenfell Tower” atrodas aptuveni 120 dzīvokļi, un aculiecinieki ziņo, ka pie degošās ēkas augšējo stāvu logiem redzējuši cilvēkus un dzirdējuši saucienus pēc palīdzības.

Kāda pretējās mājas iedzīvotāja stāstīja, ka pamodusies no sirēnu kaukšanas un viņas dzīvokli piepildījuši biezi dūmi. Viņa dzirdējusi cilvēkus kliedzam, bet ugunsdzēsēji spējuši palīdzēt tikai zemāko stāvu iedzīvotājiem. Sieviete stāstīja, ka degošajā mājā dzīvo viņas drauga brālis ar ģimeni un pagaidām vel nav zināms, kas ar viņiem noticis.

Ugunsdzēsēju pārstāvis sacīja, ka ugunsgrēks ir ļoti plašs un situācija nopietna.

Londonas mērs Sadiks Hans oficiāli izsludinājis ugunsgrēku “Grenfell Tower” par “nopietnu incidentu”.

Saistītās tēmas: Londonaugunsgrēks

youtube icon
Abonēt youtube