Konkurences padome (KP) nestrādā ar galvenajām problēmām, monopoliem, bet “meklē utis kažokā”, uzskata Ventspils mērs Aivars Lembergs (“Latvijai un Ventspilij”).

Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” viņš skaidroja, ka KP vēršas pret pašvaldībām, kas izveido uzņēmumus, lai nodrošinātu pakalpojumus iedzīvotājiem. Piemēram, izveidojot zobārsta kabinetu, kur iedzīvotājiem brīvdienās varētu labot zobus. “Vai tā ir problēma,” retoriski vaicāja Lembergs.

Turpretim ar lielajām problēmām, KP nestrādājot, piebilda Ventspils mērs. Kā piemēru viņš minēja pašvaldību izdevumus, kuriem ir liegts darboties reklāmas tirgū, savukārt Latvijas Televīzijai, kas ir valsts uzņēmums, šāda iespēja nav liegta.

Kā ziņots, ņemot vērā Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) salīdzinoši lielo ietekmi pašvaldībās, tā vēlas uzklausīt KP vadītāju Skaidrīti Ābramu par domstarpībām ar pašvaldībām “par likumdošanas pusi”. Tā aģentūrai LETA iepriekš sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), komentējot, ka no valdības sēdes darba kārtības šonedēļ tika izslēgts gan jautājums par Ābramas atkārtotu apstiprināšanu amatā, gan Konkurences likuma grozījumu projekts, kas paredz atļaut KP vērsties pret valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību konkurenci ierobežojošām darbībām.

“Pieņemu, ka ZZS frakcijas sēdē tie būs galvenie jautājumi,” sacīja premjers.

Saistītās tēmas: Aivars LembergsKonkurences padomeVentspils

youtube icon
Abonēt youtube