Portugāles centrālajā daļā sestdien izcēlās meža ugunsgrēks, kurā gājuši bojā vismaz 57 cilvēki, paziņoja valdība. Vairums bojāgājušo sadeguši automašīnās, mēģinot aizbēgt no ugunsgrēka. Aptuveni 60 cilvēki ir ievainoti.

 

“Diemžēl izskatās, ka šī ir lielākā traģēdija, ko pēdējos gados esam piedzīvojuši,” norādīja Portugāles premjerministrs Antoniu Košta, piebilstot, ka bojāgājušo skaits var vēl pieaugt. “Tagad prioritāte ir izglābt tos, kas vēl arvien atrodas briesmās,” viņš piebilda.

Ugunsgrēks izcēlās sestdienas pēcpusdienā Leirijas apriņķa Pidrogangrandi pašvaldībā un strauji izplatījās uz vairākām pusēm. Ar liesmām cīnās aptuveni 700 ugunsdzēsēji, un iesaistītas 160 ugunsdzēsēju automašīnas. Vairākus ciematus liesmas liesmas pilnībā ielenkušas.

Ugunsgrēka cēlonis vēl nav noskaidrots.

Gaisa temperatūra Portugālē sestdien daudzviet pārsniedza 40 grādus pēc Celsija. Visā valstī naktī uz svētdienu izcēlušies aptuveni 60 mežu ugunsgrēki, kuru dzēšanā kopumā iesaistīti aptuveni 1700 ugunsdzēsēji. Spānija un Francija svētdien nosūtījušas uz Portugāli ugunsdzēsēju lidmašīnas, paziņojis Eiropas Savienības (ES) humānās palīdzības komisārs Krists Stilianids. “ES ir gatava palīdzēt. Tiks darīts viss, lai palīdzētu Portugāles varasiestādēm un tautai,” paziņoja Stilianids.

Foto: publicitātes foto

Saistītās tēmas: Portugāleugunsgrēks

youtube icon
Abonēt youtube