Daugavpils 13.vidusskolas skolnieces Elīna Lipska, Alina Gabdrahmanova un Diana Gabdrahmanova ikgadējā starptautiskajā konferencē “Genius Olympiad” ieguvušas zelta godalgu.

Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts izglītības satura centrā, konferencē meiteņu darbs “ZnO un ZnO/Ag nanostruktūru iegūšana, to antibakteriālās īpašības” (darba vadītājs Jurijs Kostjukevičs) tika augsti novērtēts, tam piešķirot zelta godalgu un novērtējot inovatīvo pieeju jaunu materiālu iegūšanā un to, ka skolnieces demonstrēja starpdisciplināru pieeju fizikas zināšanu izmantošanā.

Skolnieču darbs tika iekļauts kategorijā “Zinātne”, kurā šogad tika iesniegti kopumā 761 darbi, no tiem tika atlasīti 338 finālisti.

“Genius Olympiad” piedalījās skolēni no 69 valstīm. Kopumā tika iesniegti 1234 darbi dažādās kategorijās (zinātne, māksla, robotika, humanitārā zinātne, mūzika, bizness), no tiem 570 tika izvirzīti finālam.

Paredzēts, ka šogad Latvijas jaunie zinātnieki tiks pārstāvēti vēl divos zinātnes konkursos- Milset starptautiskajā EXPO zinātnes konkursā Fortalezā (Brazīlijā), kas notiks no 7.augusta līdz 12. augustam un 29. Eiropas Savienības jauno zinātnieku konkursā, kas šogad norisināsies Tallinā no 22.septembra līdz 27.septembrim.

Saistītās tēmas: Genius OlympiadZelta godalga

youtube icon
Abonēt youtube