Jau iepriekš esam lasījuši par Ērika Dreibanta nedienām ar Valsts ieņēmumu dienestu, saistībā par restorānu pārbaudēm. Kad informācija un vēstuļu apmaiņa no VID puses ir gandrīz galā, tomēr paliek neliela nesaprašana  par esošo situāciju. Savā Facebook profilā Ēriks Dreibants 24. jūlijā ievietoja sašutuma pilnu tekstu par VID darbinieku neprofesionālo darbību. 

I.Cīrules kundze, vēlreiz Jums pastāstīšu to, kas jūsuprāt ir uzņēmēju fantāzijas.
Ejot garām vienam Rīgas restorānam manu uzmanību piesaistīja jocīgs skats – pie liela loga
ar skatu uz vēsturiskām celtnēm sēž divi cilvēki sešvietīgu galdu nokrāvuši ar papīriem…, līdzpaņemtu ūdeni un blakus stāv sabijusies kundze. Kā izrādījās, tie ir VID darbinieki darba uzdevumā.
Atgādināšu Jūsu atbildi – I.Cīrule
“…apsekošanas laikā tiek aptaujāti darbinieki, bet to cenšamies darīt pēc iespējas nostāk no galdiņiem vai kādā brīvākā restorāna nostūrī. Nav tiesa, ka VID darbinieki pārvērš restorānu par savu ofisu.”
VID darbiniekiem neienāk prātā piedāvat cilvēkiem apsēsties un normāli uzdot sev vēlamos jautājumus, izsauc pa vienam, nostāda miera stājā un sākas pratināšana.
Neticēsiet, bet šāda ierēdņu rīcība uzņēmumam rada zaudējumus.
Kāpēc Jūs neticat uzņēmējiem?
ATKĀRTOJU – esmu PAR nepieciešamām pārbaudēm, bet esmu PRET pazemojumiem no valsts ierēdņiem.
Es MĪLU valsti LATVIJA un gribu, lai Valsts MĪL savus pilsoņus.

Facebook lietotājs Jānis Jenzis pozitīvi vērtē Ērika Dreibanta darbību:

Cepuri nost Ērikam Dreibantam par Don Kihota cienīgu cīņu un problēmu aktualizēšanu. Tā vietā lai VID, Finanšu ministrija sēstos pie viena galda ar nozari un kopīgi meklētu optimālus risinājumus situācijas sakārtošanai turpinās VID terors ar neskaitāmiem reidiem, uzņēmējdarbības ierobežošanu un “atrakstīšanos” vēstulēs. Varbūt, ka atslēga jāmeklē sadarbībā, ne muskuļu parādē un jāseko teicienam “Labāk slikts miers, nekā labs karš”? Restorāni vēlas būt balti nodokļu jomā un smagi strādāt, lai sniegtu kvalitatīvu pakalpojumu saviem viesiem. Dana Reizniece-Ozola meklēsim risinājumus kopā!

Kādai īsti jābūt VID darbībai un cik daudz tā var atļauties, ir galvenie jautājumi, kas nomāc Valsts iedzīvotājus!

Saistītās tēmas: Ēriks DreibantsValsts ieņēmumu dienests

youtube icon
Abonēt youtube