Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbinieki pieķēruši kādu jaunieti, kurš apzīmējis Akmens tilta margas un blakus esošā tuneļa sienas, aģentūru LETA informēja RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

23.jūlija rītā policijas darbinieki video novērošanas kamerās pamanījuši jaunieti, kurš ar krāsas baloniņu apķēpājis Akmens tilta margas. Ar kameru palīdzību tika izsekota viņa kustības, līdz RPP policisti viņu aizturēja. Sākotnēji 22 gadus vecais puisis noliedza saistību ar apķēpātajiem objektiem, taču vēlāk atzinās ķēpājumu radīšanā.

Pārrunu laikā no pārkāpēja sajusta spēcīga alkoholam raksturīgā smaka. Vīrietis aizturēts un nogādāts dežūrdaļā, kur veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņš ir 2,2 promiļu reibumā. Pārkāpējam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos alkohola reibumā, cieņu aizskarošā stāvoklī un piemērots naudas sods 30 eiro apmērā.

Savukārt vērtēšana par sienu apķēpāšanu turpinās, jo tiek apzinātas citas vietas ar šādiem pašiem ķēpājumiem, tādēļ RPP aicina atsaukties ikvienu ēkas īpašnieku, kuram uz sienām uzradušies ķēpājumi ar uzrakstu “ELDER”, rakstot e-pastu uz “rpp.crp@riga.lv”.

Likums paredz, ka par šādu pārkāpumu var ne tikai piemērot sodu, bet arī blakus celt cilvilprasību par zaudējumu atlīdzību vai uzlikt par pienākumu atjaunot iepriekšējo krāsojumu.

Saistītās tēmas: Akmens tiltsRīgas pašvaldības policija

youtube icon
Abonēt youtube