Valsts prezidents Raimonds Vējonis pirmdien, 31.jūlijā, dosies darba vizītē uz Igaunijas galvaspilsētu Tallinu, kur notiks trīs Baltijas valstu prezidentu un ASV viceprezidenta Maika Pensa tikšanās, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Sarunas laikā tiks pārrunāta drošības situācija reģionā, Baltijas valstu un ASV stratēģiskā sadarbība drošības un aizsardzības jomā, Eiropas Savienības (ES) un ASV attiecības, sadarbība cīņā pret globālo terorismu, kā arī kibertelpas un informācijas telpas apdraudējumiem.

“Šogad ir īstenots NATO samitā Varšavā pieņemtais Latvijai vēsturiski svarīgais lēmums, un trijās Baltijas valstīs un Polijā ir izvietoti alianses daudznacionālo spēku bataljoni. Esam pateicīgi ASV un visiem sabiedrotajiem par solidaritāti un vienotību šī lēmuma īstenošanā. Latvija nopietni izturas gan pret savām saistībām NATO, gan savu drošību, un turpina ieguldīt līdzekļus valsts aizsardzībā. Tas ir pamats, lai varētu vēl vairāk padziļināt sadarbību ar mūsu sabiedrotajiem, tajā skaitā stratēģisko sabiedroto – ASV,” uzsver Vējonis.

Saistītās tēmas: IgaunijaMaiks PenssRaimonds Vējonis

youtube icon
Abonēt youtube