Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) sagatavojusi un izdevusi “Pašvaldības deputāta rokasgrāmatu”, aģentūru LETA informēja LPS pārstāve Jana Bunkus.

Tradicionāli šāds izdevums tiek sagatavots pēc pašvaldību vēlēšanām. Iepriekšējās rokasgrāmatas izdotas 2001., 2005., 2009. un 2013.gadā.

2017.gada “Pašvaldības deputāta rokasgrāmatā” ceļa vārdus 1614 jaunievēlētajiem pašvaldību deputātiem jaunajam četru gadu darba cēlienam teic Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).

Žurnāla rubrikā “Esiet pazīstami!” var iepazīties ar visu Latvijas pašvaldību vadītājiem – gan viņu fotoattēliem, gan atbildēm uz jautājumiem par katra novada vai pilsētas domes priekšsēdētāja stāžu pašvaldības vadītāja amatā, dzīves vai darba moto un interesēm vai vaļasprieku.

Rokasgrāmatas teorētiskajā sadaļā sniegts ieskats par likumdošanas normām, pašvaldības politikas veidošanu un darba organizāciju, autonomajām un deleģētajām funkcijām, finanšu sistēmu un LPS sarunu sistēmu ar ministrijām, politiķa atbildības formām, pašvaldības deputāta tiesībām un pienākumiem, kā arī citiem ar pašvaldības ikdienu saistītiem jautājumiem.

Sadaļā “Pašvaldību savienība” stāstīts par LPS uzbūvi un nozīmīgākajiem notikumiem organizācijas 25 gadu vēsturē, LPS piecām komitejām un trīs apakškomitejām. Tāpat izdevumā LPS padomnieki iepazīstina ar svarīgāko un aktuālāko, ko nākas risināt gan LPS, gan visām pašvaldībām.

youtube icon
Abonēt youtube