Latvijas izlasei pēdējā pārbaudes mačā pirms Eiropas čempionāta nācās iztikt bez komandas lielākās zvaigznes Kristapa Porziņģa un Ojāra Siliņa. Kopā ar viņiem pirms šīs spēles atvieglotā režīmā trenējās arī Jānis Timma, tomēr pret Čehiju Timma laukumā izgāja, kamēr pirmajiem diviem tika iedota atpūta.


Latvija sākumsastāvs: Strēlnieks, Dairis Bertāns, Dāvis Bertāns, Timma, Meiers

Latvijas izlase spēli sāka ar precīzu Jāņa Strēlnieka trīspunktnieku. Pēc nospēlētām nepilnām divām minūtēm Dāvis Bertāns izpildīja teicamu piespēli Mārtiņam Meieram, kurš guva divus punktus ar sodu un panāca jau 8:0 pārsvaru. Čehiem savukārt klājās ļoti smagi, pirmos punktus gūstot pēc vairāk kā piecām nospēlētām minūtēm. Pirmo trešdaļu latvieši uzvarēja pārliecinoši.

Mūsējie turpināja demolēt pretinieku aizsardzību. Lielas galvassāpes čehiem zem groziem sagādāja Meiers, kurš gan guva punktus, gan arī labi cīnījās par atlēkušajām bumbām. Precīzus tālmetienus realizēja Timma un Strēlnieks, bet Dairis Bertāns nopelnīja nesportisku piezīmi, asi nospēlējot pret čehu basketbolistu. Otrās trešdaļas izskaņā pirmo reizi laukumā devās arī Jānis Blūms un Iļja Gromovs, bet pirmais puslaiks noslēdzās ar +14 (39:25).

Trešā trešdaļa abu komandu izpildījumā bija visai rezultatīva. Mūsējo labā +20 pirmo reizi ar tālmetiena palīdzību panāca Rolands Šmits. 208 centimetrus garais spēka uzbrucējs nedaudz vēlāk izcēlās arī otrā laukuma galā, efektīvi bloķējot pretinieka metienu no groza apakšas. Čehiem neveicās tiktāl, ka kādā no uzbrukumiem #15 Čehijas sastāvā pilnīgi brīvs aizdankoja garām, trāpot bumbu pa groza stīpu..

Pēdējā spēles nogrieznī laukumā devās arī Andrejs Gražulis, kurš īsā laikā veica divus lieliskus blokus. Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis iespēju deva arī Artūram Ausējam un Žanim Peineram. Trešdaļas beigās Peiners ar soda metieniem panāca 99:68, tādējādi iegūstot jau 30 punktu pārsvaru. Spēles izskaņā Latvija sasniedza arī trīsciparu skaitli rezultāta ailītē, izcīnot ļoti pārliecinošu uzvaru 103:69.

Jāatgādina, ka jau pēc nedēļas Latvija uzsāks gaitas Eiropas čempionātā, kas risināsies četrās valstīs – Somijā, Izraēlā, Rumānijā un Turcijā. Mūsējie cīnīsies Turcijas D grupā, kurā latviešus sagaidīs Lielbritānijas, Krievijas, Serbijas, Turcijas un Beļģijas izlases. Pirmā spēle paredzēta 1. septembrī pret Serbiju pulksten 17:00 pēc Latvijas laika.

Saistītās tēmas: BasketbolsEČ2017Latvija

youtube icon
Abonēt youtube