Sabiedrība nedrīkst atsaukties jebkādām iespējamām provokācijām, kas jebkuru militāru mācību, tajā skaitā “Zapad 2017” laikā, varētu tikt izmantotas informatīvajā telpā, pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents norādīja, ka Latvija turpina tās apņemšanās, ko tā bija iecerējusi, proti, NATO Varšavas samitā pieņemtie lēmumi tiek pilnībā ieviesti dzīvē un nākamgad tiks sasniegti 2% no iekšzemes kopprodukta (IKP), tādējādi Latvija pati veic savu mājasdarbu un stiprina savus Nacionālos bruņotos spēkus.

“Vienlaikus mūsu sabiedrībai joprojām būtu jābūt uzmanīgai attiecībā uz dažādu informāciju, kas parādās informatīvajā telpā – jāprot šī informācija šķirot un jābūt kritiskiem. Nedrīkstam paļauties uz jebkādām iespējamām provokācijām, kas jebkuru šādu mācību laikā varētu tikt izmantotas informatīvajā telpā, lai provocētu kādas sabiedrības grupas uz kaut kādām rīcībām,” teica Vējonis.

Jau ziņots, ka Krievija ir uzaicinājusi Latviju novērot militārās mācības “Zapad”. AM valsts sekretārs Jānis Garisons iepriekš apliecināja, ka Latvija akceptēs šo ielūgumu un piedalīsies mācību novērošanā. Tāpat AM saņēmusi Baltkrievijas uzaicinājumu diviem militārajiem novērotājiem piedalīties septembrī paredzētajās Krievijas un Baltkrievijas mācībās.

ĀM informēja, ka septembrī gaidāmās militārās mācības “Zapad 2017” novēros trīs Latvijas pārstāvji. ĀM cer, ka Baltkrievijas piedāvātā iespēja novērotājiem ļaus iegūt atbilstošu un pilnvērtīgu informāciju par mācību norisi, turpretim Krieviju ministrija aicina pilnvērtīgi ievērot pastāvošos caurskatāmības veicināšanas mehānismus un labo praksi, kā to paredz Vīnes dokuments.

youtube icon
Abonēt youtube