Ziemeļkorejas televīzijā parādīts video fragments, kurā redzams, ka veikts ballistiskās raķetes palaišanas izmēģinājums pār Japānas Hokaido salu.

Raķetes ”Hwasong-12” palaišana notika no Phenjanas, tai nolidojot 2700 un sasniedzot 550 kilometru augstumu, kā arī, pēc tam sadaloties trīs daļās un iekrītot Klusajā okeānā. Raķete piezemējās 1180 km attālumā no Japānas.

Ziemeļkoreja paziņojusi, ka tas vēl nav viss. Nākamais uzbrukums esot plānots ASV bruņoto spēku bāzei Guamā, kas atrodas Klusā okeāna piekrastē. Valsts mediji paziņojuši, ka raķetes darbība tiks realizēta praksē jebkurā brīdī, kad valsts diktators Kims Čenuns pieņems lēmumu.

Dienvidkorejas armija paziņojusi, ka raķetes starts esot ticis dots trešdien, 30 augustā, sešos no rīta. Jāatzīmē, ka nosodījumu par šādu rīcību Ziemeļkoreja izpelnījās arī no Krievijas un Ķīnas, kas allaž savstarpēji bijušas draudzīgās attiecībās.

Iespējams, raķete palaista tādēļ, ka Ziemeļkoreja ir nobijusies no ASV bruņoto spēku mācībām, kas norisinās Dienvidkorejā. Ziemeļkoreja to uzskata par potenciālu draudu un tādēļ, pamatojoties uz saviem subjektīvajiem vērtējumiem, veikusi raķetes palaišanu Klusajā okeānā, lai demonstrētu savu atbildi.

Izmantotie resursi: http://edition.cnn.com

Saistītās tēmas: Ziemeļkoreja

youtube icon
Abonēt youtube