Jau rīt Latvijas basketbola valstsvienība aizvadīs savu pirmo spēli 2017. gada Eiropas čempionātā vīriešiem. Pulksten 17:00 mūsējo pirmā pretiniece būs viena no turnīra favorītēm Serbija, tomēr pirmās spēles citās apakšgrupās risināsies jau šodien.

Finālturnīru šodien ievadīs A grupas komandu duelis, kurā spēkiem mērosies Slovēnijas un Polijas izlases. Spēles sākums pulksten 13:30 pēc Latvijas laika. Jāatgādina, ka turnīrs risināsies četrās valstīs – Somijā, Izraēlā, Rumānijā un Turcijā. Mūsējie pārstāvēs Turcijas grupu.

A: Helsinki – Francija, Grieķija, Somija, Slovēnija, Polija, Islande

B: Telaviva – Lietuva, Itālija, Izraēla, Gruzija, Vācija, Ukraina

C: Kluža – Spānija, Čehija, Horvātija, Ungārija, Melnkalne, Rumānija

D: Stambula – Serbija, Latvija, Turcija, Krievija, Beļģija, Lielbritānija

 

2017. gada Eiropas čempionāts būs zīmīgs ar to, ka tas būs pēdējais turnīrs pēc vecā formāta. Proti, FIBA ir mainījusi kalendāra kārtību un EČ turpmāk risināsies ik pa četriem gadiem, nevis diviem, kā tas bija kopš 1935. gada. Iepriešējais turnīrs notika 2015. gadā, bet nākamais, šo noskaitot, būs tikai 2021. gadā.

Latvijas izlase uz Eiropas čempionātu ir sapulcējusi spēcīgāko sastāvu kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas. Pirmo reizi vēsturē Latvijas izlasē būs divi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji un vairāku vadošo Eirolīgas klubu basketbolisti.

 

Latvijas izlase ielozēta vienā grupā ar Serbiju, kas ir viena no galvenajām favorītēm uz titulu, neskatoties pat uz to, ka no serbu sastāva izkrituši tādi vīri kā Nemaņa Nedovičs, Milošs Teodosičs, Nikola Kaliničs un Nikola Jokičs. Tāpat kopā ar mūsējiem ir grupas mājiniece Turcija, kas ir ļoti neprognozējama komanda, kā arī Krievija, kuras sastāvā ir divi izteikti līderi – Timofejs Mozgovs (Klīvlendas ”Cavaliers”) un Aleksejs Šveds, kurš savulaik spēlējis četrās NBA komandās, bet šobrīd pārstāv ”Khimki” Krievijā.

Latvija, protams, ir viena no grupas favorītēm uz iekļūšanu izslēgšanas spēļu fāzē. Turnīra gaitā galvenais būs saglabāt vēsu prātu un pārliecību pār saviem spēkiemm jo tieši šogad veiksmīgu sakritību un pārliecinoša snieguma rezultātā mūsējiem ir reālas izredzes cīnīties par godalgām.

Saistītās tēmas: BasketbolsEČ2017Latvija

youtube icon
Abonēt youtube