Latvijas izlase vakar spēlē pret vienu no turnīra galvenajām favorītēm Serbiju piedzīvoja sāpīgu zaudējumu 82:92. Mūsējo sastāvā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Dairis Bertāns, kurš atdeva arī visvairāk rezultatīvo piespēļu (6), kā arī visvairāk atlēkušās bumbas savāca Dāvis Bertāns (6). Šodien mūsējiem pretī stājās nomināli vājākā Beļģija, pret kuru atkāpšanās ceļa nebija – obligāti bija nepieciešama uzvara.

Lai arī mūsējie uzvarēja centra iemetienā,  tomēr pirmajās minūtēs Latvija iedzīvojās piecu punktu deficītā. Mūsējiem izdevās pievilkt līdz 7:8 un nedaudz vēlāk pēc Kristapa Porziņģa danka rezultāts vēstīja jau 11:8 mūsu labā. Latvijai pirmajā ceturtdaļā bija problēmas ar tālmetienu realizāciju, iemetot tikai divus no septiņiem. Pēdējā uzbrukumā divus svarīgus punktus guva Rolands Šmits, pirmo spēles nogriezni noslēdzot 24:25.

Otrajā ceturtdaļā situācija kļuva jau daudz labāka. Porziņģis un Jānis Timma īsā laika periodā katrs guva divus punktus ar sodu, kas ļāva rezultātam vēstīt jau 34:28 mūsu labā. Beļģija turpināja pārkāpt pret Latviju noteikumus un divus soda metienus realizēja arī Jānis Strēlnieks – 36:28. Latvija demonstrēja dominējošu sniegumu un pirmais puslaiks tika uzvarēts ar 14 punktu pārsvaru – 47:33.

Trešajā mača nogrieznī latvieši turpināja turēt vismaz 10 punktu atstatumu no Beļģijas. Kādā no epizodēm Strēlnieks, iesākot uzbrukumu, paklupa aiz beļģa kājas un zaudēja bumbu vienkāršā epizodē, tomēr saspēles vadītājs nepadevās un uzreiz pārtvēra Džonatana Tabu piespēli un izprovocēja pret sevi noteikumu pārkāpumu. Latviju gan turpināja pievilt kļūdas. Beļģi vienā brīdī bija pievilkuši jau līdz mīnus četri, turklāt trešo ceturtdaļu mūsējie zaudēja – 16:25 (63:55).

Ceturtajā ceturtdaļā savu jaudu parādīja viena no lielākajām Eiropas čempionāta zvaigznēm Porziņģis. Kristaps Janičenoks izpildīja neprecīzu tālmetienu, bet grozam uzbruka Porziņģis, kurš nežēlīgi ar vienu roku ietrieca bumbu grozā no augšas, izpildot ļoti elegantu put-back danku! Atlikušajās ceturtdaļas minūtēs mūsējie turpināja plosīt Beļģiju, uzvarot ceturtdaļu ar 29:9 un svinot savu pirmo uzvaru turnīrā – 92:64!

Šajā spēlē sav personisko rezultatīvo piespēļu rekordu laboja Strēlnieks, kurš padeva 13 piespēles, bet rezultatīvākie mūsu komandas rindās bija Porziņģis un Timma, kuri katrs iemeta 27 punktus un palīdzēja kaldināt Latvijas izlases pirmo uzvaru!

Latvija – Beļģija 92:64 (24:25, 23:8, 16:22, 29:9)

Latvija: Porziņģis 27, Timma 27, Dairis Bertāns 10, Strēlnieks 9, Gražulis 6, Meiers 5, Peiners 4, Šmits 2, Blūms 2

Beļģija: Hervele 12, Žilē 9, Serons 8, De Zēvs 7, Mvema 7, Tabu 6, Bako 6, Salumu 4, Lekomte 3, Van Rosoms 2

 

D grupa

Kristapa Porziņģa iespaidīgais putback danks

Izmantotie resursi: FIBA

Saistītās tēmas: BasketbolsEČ2017Latvija

youtube icon
Abonēt youtube