Latvijas izlases šodien atkal bija spēcīgākajā sastāvā. Iepriekš, mačā pret Beļģiju, nevarēja piedalīties Dāvis Bertāns, kurš bija saplēsis pirksta saites, tomēr šodien, tāpat kā spēlē pret Lielbritāniju, viņš bija ierindā. Mūsējiem un daudziem citu komandu spēlētājiem bija radušās veselības problēmas, saindējoties ar ēdienu. Tieši šī iemesla dēļ vakar pret Lielbritāniju nespēlēja Mareks Meiers, tomēr šodien centra spēlētājs atkal bija ierindā.

Pirmā ceturtdaļa bija vērojama spraiga un līdzīga cīņa. Latvijai vairs nebija tik viegli iekarot pretinieku grozu, kā mačā pret Lielbritāniju. Tas arī atspoguļojās rezultātā – 12:15 pēc pirmā spēles nogriežņa. Otrajā ceturtdaļā mūsējiem beidzot arī izdevās realizēt pirmo trīspunktu metienu. Precīzs bija Dairis Bertāns, kurš panāca 15:15. Spēle joprojām bija ļoti sīva. Krievi daudz pārkāpa noteikumus pret mūsējiem, taču latvieši savas iespējas no soda metiena līnijas realizēja.

Latvijai gan nesekmējās ar precīziem metieniem no spēles. Vairākas reizes tālmetienus garām meta Kristaps Porziņģis, kā arī savas trīspunktnieku iespējas neizmantoja citi basketbolisti. Brīdī, kad mūsējiem bija četru punktu deficīts svarīgu tālmetienu realizēja Dāvis Bertāns, sadeldējot rezultāta starpību līdz minimumam. Krievija spēlēja ļoti organizēti aizsardzībā, neļaujot Latvijai daudz brīvības, kas mūsējiem radīja grūtības gūt punktus.

Krievi ieguva 11 punktu pārsvaru, turklāt jau ceturto piezīmi bija nopelnījis Porziņģis. Ņujorkas ”Knicks” basketbolists tādējādi devās uz rezervistu soliņu, jo vēl viena piezīme viņam nozīmētu spēles beigas. Pirmais puslaiks noslēdzās 44:34 Krievijas labā. Pēc pārtraukuma mūsējie veica 7:0 izrāvienu un rezultāts īsā laikā vēstīja jau 43:46. Mūsējie laika gaitā adaptējās krievu spēlei un priekšpēdējo ceturtdaļu uzvarēja 18:8!

Mača pēdējā nogrieznī viss sākās no sākuma – 52:52. Latvija veica nelielu izrāvienu – 60:56, svarīgus punktus gūstot Dāvim Bertānam. Latvija pēdējās minūtēs nodemonstrēja raksturu, prata noturēt pārsvaru un svarīgos momentos izmantoja savas iespējas. Mača izskaņā laukumā atgriezās Porziņģis, kurš arī guva svarīgus punktus un galu galā Latvija izcīnīja ļoti smagu un svarīgu uzvaru īstā rakstura cīņā!

Porziņģis nepilnas divas minūtes pirms beigām saņēma arī savu piekto piezīmi un pameta laukumu. Lielisku maču aizvadīja Jānis Timma, kurš bija rezultatīvākais komandā un nospēlēja teicami gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Rīt Latvijai ir brīvdiena, taču 7. septembrī Latvijai pretī stāsies mājiniece Turcija. Spēles sākums pulksten 20:45 pēc Latvijas laika.

Krievija – Latvija 69:84 (15:12, 29:22, 8:18, 17:32)

Krievija: Šveds 21, Mozgovs 16, Zubkovs 7, Antonovs 6, Kurbanovs 5, Fridzons 5, Vorontsevičs 4, Kvostovs 3, Kulagins 2

Latvija: Timma 22, Porziņģis 11, Šmits 11, Meiers 10, Strēlnieks 9, Dāvis Bertāns 9, Dairis Bertāns 8, Peiners 4

Saistītās tēmas: BasketbolsEČ2017Latvija

youtube icon
Abonēt youtube