Latvijas izlasei šovakar aizvadīja savu pēdējo spēli D grupā pret mājinieci Turciju. Pirms tam četros mačos Latvija bija uzvarējusi trijos, bet panākums šovakar dotu otro vietu grupā. Zaudējuma gadījumā mūsējie savukārt paliktu ceturtajā vietā. Šovakar mūsējo sākumsastāvā, kā ierasts, izgāja Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns, Jānis Timma, Rolands Šmits un Kristaps Porziņģis.

Latvijas izlase spēli sāka ar precīzu Kristapa Porziņģa tālmetienu, bet pēc tam nākamie pieci trejači mūsējo izpildījumā lidoja garām mērķim. Mačs ritēja punkts punktā, tomēr turki praktiski visu pirmo ceturtdaļu bija nedaudz priekšā mūsējiem. Laukumā nāca arī Dāvis Bertāns, kurš ar trīspunktu metienu panāca 17:17, bet pēc īsa brīža ar tālmetienu izcēlās arī komandas kapteinis Jānis Blūms un pirmo spēles nogriezni Latvjia noslēdza ar plus divi – 24:22.

Otrajā ceturtdaļā Latvijai izdevās iegūt septiņu punktu pārsvaru (33:26). Kādā no epizodēm ļoti skaistu piespēli Dāvim Bertānam padeva Jānis Timma, Sanantonio ”Spurs” basketbolistam realizējot savu iespēju. Nedaudz vēlāk mūsējie aizskrēja ātrā uzbrukumā, kad Šmits veica neprecīzu danku, tomēr uz grozu steidzās Porziņģis, kurš izpildīja sev raksturīgo put-back triecienu no augšas. Turki beigās sameta virkni trīspunktnieku, taču pēdējā uzbrukumā precīzu tālmetienu veica Blūms, noslēdzot pirmo puslaiku ar 47:38.

Trešajā ceturtdaļā mūsējie turēja vismaz septiņu punktu pārsvaru. Ar vairākiem precīziem metieniem priecēja Porziņģis. Mūsējo sastāvā labu sniegumu demonstrēja Blūms, kurš pirmajās spēlēs bija kluss, bet šovakar bija salādējis jau 14 punktus. Lai arī viens no izlases līderiem Timma spēlēja maz, jo agri bija sakrājis jau četras piezīmes, tomēr pamatīgi atvēries bija Blūms, kurš turpināja bombardēt un bija viens no labākajiem Latvijas sastāvā.

Lai arī trešā ceturtdaļa mūsējiem bija visai veiksmīga, tomēr beigās Turcijai izdevās iemest tālmetienu ar sodu, kad vienu uzbrukumu ar četriem punktiem noslēdza mājinieku līderis un Klīvlendas ”Cavaliers” saspēles vadītājs Sedi Osmans. Turki pēdējā ceturtdaļā bija uz viļņa. Rezultāts pēc veiksmīgiem pretinieku uzbrukumiem un neveiksmīgiem mūsējiem vēstīja jau 69:65 un rezultāta starpība tika sadeldēta līdz plus četri.

Astoņas minūtes pirms spēles beigām tiesneši līdz galam noraka Timmu, kuram tika piešķirta kārtējā apšaubāmā piezīme, kas bija jau piektā, un viņam spēle tādējādi bija beigusies. Turki bija pietuvojušies mūsējiem, taču četrus punktus pēc kārtas guva Žanis Peiners, kā arī ļoti svarīgu tālmetienu realizēja Dairis Bertāns – 76:69. Latvija atkal bija atguvusi 10 punktu pārsvaru, turklāt laukumā bija devies Aigars Šķēle, kurš aizstāja savainojumu guvušo Jāni Strēlnieku. Šķēle guva arī savus pirmos punktus, bet ātrā turku uzbrukumā pārkāpa noteikumus pret Osmanu.

Lai arī Turcija mēģināja tuvoties mūsējiem, Latvijas basketbolisti parādīja raksturu un izcīnīja svarīgu uzvaru 89:79. Latvija ieguva otro vietu grupā, kas nozīmē, ka jau svētdien mūsējiem būs jāaizvada pirmā izslēgšanas spēle pret Melnkalnes izlasi. Vēl gan nav zināms, cikos spēle notiks, taču sīkāka informācija sekos drīzumā.

Latvija – Turcija 89:79 (24:22, 23:16, 22:25, 20:16)

Latvija: Porziņģis 28, Blūms 17, Dāvis Bertāns 9, Dairis Bertāns 8, Žanis Peiners 8, Mareks Meiers 6, Aigars Šķēle 5, Jānis Timma 5, Rolands Šmits 2, Jānis Strēlnieks 1

Turcija: Osmans 24, Mahmutoglu 19, Erdens 10, Gulers 7, Aldemirs 5, Veiseloglu 4, Sanli 4, Sipahi 4, Balbajs 2

Saistītās tēmas: BasketbolsEČ2017Latvija

youtube icon
Abonēt youtube