Šodien Eiropas čempionātā basketbolā vīriešiem 1/8 fināla spēli aizvadīja Latvijas un Melnkalnes izlases. Mūsējie visu maču demonstrēja lielisku sniegumu un neatstāja nekādus variantus pretiniekiem, izcīnot graujošu uzvaru 100:68.

Latvijas izlases sastāvā atgriezies turnīra labākais piespēlētājs Jānis Strēlnieks, kurš pēdējās dienas ārstēja vīrusu. Tāpat mūsējie, veiksmīgi izvairoties no savainojumiem, spēli sāka labākajā sastāvā. Sākumsastāvā izgāja tradicionālais starta piecinieks – Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns, Jānis Timma, Rolands Šmits un Kristaps Porziņģis.

Spēles sākums bija ļoti saspringts. Abas komandas nespēja realizēt vairākas savas izdevības daudzo kļūdu dēļ. Mūsējie gan turēja pārsvaru, turklāt Latvijas izlases rindā rindās labu sniegumu demonstrēja kapteinis Jānis Blūms, kurš realizēja divus svarīgus trīspunktu metienus. Pirmo reizi mačā vismaz 10 punktus pārsvaru mūsējiem ieguva Jānis Timma, gūstot punktus no tālmetiena līnijas – 23:12. Tas vēl nebija viss, jo mūsējie guva ātrus punktus pretuzbrukumos, pirmo mača nogriezni pabeidzot ar ļoti solīdu 27:15.

Otrās ceturtdaļas sākums bija ļoti veiksmīgs Melnkalnei, kas divās minūtēs rezultāta starpību sadeldēja līdz mīnus trīs. Latvijas galvenais treneris Ainars Bagatskis bija spiests izsludināt minūtes pārtraukumu. Pēc tā mūsējie pamodās un rezultāts pēc Žaņa Peinera un Jāņa Strēlnieka tālmetieniem vēstīja jau 37:28. Jāuzteic, ka pirms tam skaisti bumbu no augšas grozā trieca arī Ņujorkas ”Knicks” spīdeklis Kristaps Porziņģis. Latvija trešdaļas izskaņā atkal veica izrāvienu un otrs mača nogrieznis noslēdzās ar 53:37.

Trešajā trešdaļā Latvija turpināja demolēt pretinieku aizsardzību. Mūsējie ieguva jau nepieklājīgu 30 punktu pārsvaru un nemaz negrasīja apstāties. Bagatskis spēlē iesaistīja arī Aigaru Šķēli, kurš iepriekšējās spēlēs laukumā tika maz. Melnkalne bija acīmredzami padevusies un Latvijai atlika mierīgi aizvadīt atlikušās minūtēs. Latvijas rindās simbolisko 100. punktu guva Andrejs Gražulis, kas arī bija pēdējais rezultatīvais metiens. Mūsējie izcīnīja uzvaru ar milzīgu 32 punktu pārsvaru un nākamajā turnīra fāzē tiksies ar Slovēniju, kas vēl nav zaudējusi nevienu maču, A grupā finišēja pirmajā vietā un 1/8 finālā pārspēja Ukrainu 79:55.

Latvija – Melnkalne 100:68 (27:15, 26:22, 29:15, 18:16)

Latvija: Timma 21, Porziņģis 19, Strēlnieks 12, Dairis Bertāns 9, Blūms 8, Peiners 8, Šmits 8, Dāvis Bertāns 5, Šķēle 4, Meiers 2, Gražulis 2

Melnkalne: Dubļevičs 21, Vucevičs 16, Mihailovičs 7, Ivanovičs 7, Barovičs 5, Vranjess 3, Djurisičs 3, Todorovičs 2, Radončičs 2, Rīss 2

Saistītās tēmas: BasketbolsEČ2017Latvija

youtube icon
Abonēt youtube