Latvijas tenisa pirmā rakete un šī gada “French Open” čempione Aļona Ostapenko pirmdien publicētajā WTA rangā ieņem desmito vietu, kļūstot par valsts pirmo tenisisti dāmu vienspēļu ranga desmitniekā, bet pirmo reizi karjerā par līderi kļuvusi spāniete Garvinje Mugurusa.

2014.gadā ATP ranga desmitniekā dažas nedēļas atradās arī Ernests Gulbis.

Pirms ASV atklātā čempionāta publicētajā rangā Ostapenko bija 12.vietā, bet tagad pakāpusies uz desmito pozīciju.

Iepriekšējās divas nedēļas tenisisti spēkojās ASV atklātajā čempionātā, kur Ostapenko apstājās trešajā kārtā. Pēc zaudējuma Latvijas tenisiste provizoriskajā rangā bija desmitā, taču uz pirmo desmitnieku tīkoja vēl vairākas spēlētājas. Sestdien “US Open” triumfēja Sloeina Stīvensa, kura divu amerikāniešu duelī ar rezultātu 6-3, 6-0 pieveica Medisonu Kīzu, neļaujot savai tautietei ielauzties ranga desmitniekā, tādējādi labāko desmit pulkā iekļuva Ostapenko.

Ostapenko vasaras sākumā sagādāja vienu no Latvijas sporta visu laiku lielākajām sensācijām un uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā, kas viņai pasaules rangā ļāva pacelties līdz vēl nebijušiem augstumiem. Ostapenko kļuva par Latvijas rekordisti WTA rangā, jo Larisa Neilande karjerā vienspēļu rangā spēja pakāpties līdz 13.pozīcijai.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova rangā zaudējusi vienu pozīciju un ieņem 18.vietu, palaižot priekšā tieši Stīvensu, kurai zaudēja ceturtdaļfinālā.

Šogad nopelnītajos WTA ranga punktos Ostapenko starp visas planētas tenisistēm saglabā astoto vietu, kas viņai šobrīd ļauj reāli cerēt uz dalību sezonas noslēguma turnīrā, kur iekļūst astoņas labākās sportistes. Tikmēr Sevastova atrodas 13.pozīcijā.

No pārējām Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkēviča jaunākajā pasaules rangā pakāpusies par 20 vietām un tagad ieņem 300.pozīciju, bet 17 gadus vecā Daniela Vismane un 18 gadus vecā Irina Ļapustina veikušas nelielus kāpumus un atrodas attiecīgi 1032. un 1132.pozīcijā.

Pirms ASV atklātā čempionāta uz ranga līderes godu pretendēja astoņas tenisistes, bet par planētas pirmo raketi pirmo reizi karjerā kļuvusi spāniete Mugurusa, kura Ņujorkā apstājās astotdaļfinālā. Tikmēr otro vietu saglabā rumāniete Simona Halepa, bet par vienu pozīciju uz trešo vietu pakāpusies ukrainiete Jeļina Svitoļina.

Iepriekšējā līdere Karolīna Plīškova no Čehijas zaudējusi trīs pozīcijas un ir ceturtā, uz piekto pozīciju par četrām vietām pakāpusies amerikāniete Venusa Viljamsa. Tikmēr Dānijas pārstāve Karolīne Vozņacki zaudējusi vienu pozīciju un ir sestā, Lielbritānijas tenisiste Džoanna Konta saglabā septīto vietu, bet pirmo astotnieku noslēdz krieviete Svetlana Kuzņecova.

Par vienu vietu uz desmito pozīciju pakāpusies slovākiete Dominika Cibulkova, bet desmitā ir Ostapenko, kurai divu vietu kāpums.

Šajā nedēļā notiks divi “International” sērijas turnīri Kvebekā un Tokijā.

Savukārt WTA dubultspēļu rangā Ostapenko saglabājusi 36.pozīciju, Sevastova par 22 pozīcijām pakāpusies uz 105.vietu, kamēr Marcinkēviča atrodas 180.pozīcijā.

youtube icon
Abonēt youtube