Parlamentārās izmeklēšanas komisijas sniedz pienesumu caurskatāmībai, kas Latvijai ir ļoti nepieciešams, intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” teica Satversmes tiesas (ST) priekšsēdētāja Ineta Ziemele.

Viņasprāt, parlamentārās izmeklēšanas komisiju veidošana parāda, vai tam vajadzētu parādīt, ka parlaments seko līdzi plašākiem procesiem, ne tikai nodarbojas ar likumdošanu. “Tas, ka Saeima piedalās šajā demokrātiskajā procesā, ir ļoti labi. Ņemot vērā Latvijā pieejamos resursus, es domāju, ka Saeimai te ir vieta ģenerēt šo diskusiju,” norādīja ST priekšsēdētāja.

Ziemelei arī tika lūgts komentēt iniciatīvu par tautas vēlētu prezidentu. Viņa pauda, ka taisnība ir tajā, vai Latvijas tauta būtu gatava vēlēt tādu prezidentu, kas atbilst augstākajai morāles latiņai, kuram tiešām ir ko teikt, kurš tautu virza uz priekšu. “Vai mēs esam pietiekami gatavi sev likt šādus vadītājus, kuri no mums arī kaut ko prasa – zināmu uzvedības modeli, piemēram, to pašu nodokļu maksāšanu,” retoriski vaicāja Ziemele.

youtube icon
Abonēt youtube