Saistībā ar Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā atspoguļoto tā dēvēto “aplokšņu algu” maksāšanu ēdināšanas uzņēmumā “Tokyo City”, nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) aicinās Valsts ieņēmumu dienestu (VID) skaidrot, vai aplokšņu algas nav sistemātiska problēma, aģentūru LETA informēja politiskā spēka pārstāve Sanita Dika-Bokmeldere.

Saistībā gan ar “Tokyo City”, gan arī atklāto nodokļu izkrāpšanas skandālu ēdināšanas uzņēmumu ķēdē “Gan Bei”, nacionālā apvienība aicinājusi uz partijas valdes sēdi VID ģenerāldirektori Ilzi Cīruli. VL-TB/LNNK aicina dienesta vadību skaidrot, vai aplokšņu algas nav sistemātiska problēma valstī, kā arī sniegt skaidrojumu, kādus pasākumus VID plānojis veikt nolūkā pārtraukt valsts izzagšanu, uzsver politiskajā spēkā.

 

25.septembrī LTV raidījums “Aizliegtais paņēmiens” atspoguļoja kārtējo nodokļu nemaksāšanas gadījumu, parādot, ka valsts un uzņēmuma darbinieki tiek krāpti lielos apmēros, atgādina nacionālajā apvienībā. “Rūpējoties par Latvijas ekonomikas attīstību un iedzīvotāju labklājību, nacionālā apvienība ir aicinājusi VID vadību partijas valdei sniegt skaidrojumu par konkrēto gadījumu, kā arī informēt, kādi pasākumi plānoti nolūkā veicināt godīgu nodokļu nomaksu valstī.”

“Ir nepieļaujami, ka mums jācīnās par katru valsts budžeta centu, lai gūtu atbalstu demogrāfijai un citām iedzīvotājiem svarīgām iniciatīvām, bet tanī pat laikā mēs redzam gadījumus, kad Krievijas uzņēmumu meitas kompānijas mēģina optimizēt nodokļus un cilvēku algas, pelnot miljonus,” uzsver nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Politiķis uzskata, ka tā ir sistēma, kas izveidojusies gadu garumā, kur iesaistīti simtiem cilvēku, bet visi klusē un piever acis uz likumpārkāpumiem, jo grib saglabāt darbu, nodarot kaitējumu valsts un līdz ar to savām mantiskajām interesēm.

Kā ziņots, saistībā ar aizdomām par aplokšņu algu maksāšanu un izvairīšanos no nodokļiem sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumā “Tokyo City” VID Finanšu policija sākusi kriminālprocesu, vēstīja LTV raidījums “Aizliegtais paņēmiens”, atsaucoties uz neoficiālu informāciju.

Raidījuma žurnāliste aptuveni piecus mēnešus uzņēmumā strādāja par trauku mazgātāju, par savu darbu daļu no algas saņemot aploksnē. Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), komentējot žurnālistu atklātos faktus, raidījumam norādīja, ka šajā gadījumā drīzāk ir runa par uzņēmuma bezkaunību, jo nodokļu lielums sabiedriskās ēdināšanas nozarē esot optimāls, un citi uzņēmēji varot atļauties strādāt godīgi.

youtube icon
Abonēt youtube