Latvijas čempionvienības basketbolā “VEF Rīga” amerikāņu aizsargs Entvons Skots uzskata, ka vēl nav parādījis savu patieso sniegumu, tāpēc, katru dienu strādājot, centīsies to uzlabot, lai apliecinātu savu lietderību, aģentūrai LETA sacīja spēlētājs.

LETA jau ziņoja, ka “VEF Rīga” pirmdien savā pirmajā jaunās sezonās VTB Vienotās līgas mačā “Arēnā Rīga” ar 64:104 zaudēja Maskavas apgabala “Himki”. Lai arī 25 gadus vecais Skots šajā cīņā iemeta 12 punktus un veica septiņas rezultatīvas piespēles, viņa sniegums kopumā bija nepārliecinošs, spēlētājam pieļaujot septiņas kļūdas.

“Šis bija diezgan smags mačs. Centāmies, bet neizpildījām trenera lieliski sastādīto plānu. Otrajā puslaikā izgāzāmies, ieskaitot mani. Kā saspēles vadītājs nedrīkstu pieļaut tik daudz kļūdu. Mums ir jāatkopjas no šī neveiksmes, jādodas atpakaļ uz treniņzāli un jākļūst labākiem,” pēc mača uzsvēra Skots. “Treneris pirms cīņas teica, lai laukumā atdodam visus spēkus, cīnāmies aizsardzībā, kustinām bumbu uzbrukumā un iesaistām komandas biedrus. Mums tas diemžēl neizdevās.”

Iepriekš savas karjeras laikā Skots bijis punktu guvējs, bet “VEF Rīga” rindās viņš darbojas kā saspēles vadītājs.

“Varu spēlēt abās aizsarga pozīcijās un gūt punktus, kā arī apspēlēt viens pret vienu. Tomēr pagaidām vēl neesmu parādījis savu patieso sniegumu. Man tas ir jālabo,” uzsvēra Skots.

Pērn Skots pabeidza karjeru koledžu basketbolā Kolorādo Štata universitātē, bet aizvadītajā sezonā viņš pārstāvēja uzreiz trīs klubus. Profesionāļa karjeru amerikānis uzsāka Nīderlandes vienībā Hertogenbosas “New Heroes”, bet janvārī pārcēlās uz Somiju, pievienojoties “KTP Basket” un kļūstot par vietējā čempionāta rezultatīvāko basketbolistu. Noslēdzoties sezonai Somijā, Skots pagarināja savu pirmo gadu Eiropā ar pievienošanos slavenajam Grieķijas klubam Saloniku “Aris”, kur gan spēlēja simbolisku lomu.

“Neko daudz par Rīgu pirms tam nezināju. Pazīstu puisi, kurš pirms gadiem desmit spēlēja Rīgā, viņu sauc Derians Kellijs,” atklāja Skots.

Kellijs 2003./04.gada sezonā pārstāvēja vairs neeksistējošo Rīgas “Skonto” klubu.

“Rīgā jūtos labi. Vēl joprojām esmu pārejas procesā, jo VTB Vienotā līga ir spēcīgāka nekā Somijas čempionāts. Šis turnīrs man atgādina Grieķiju, kur spēlēju iepriekš. Man ar katru dienu jāuzlabo savs sniegums,” vēl joprojām neapmierinātību ar savu varējumu sezonas sākumā pauda Skots.

Uz pirmdienas “VEF Rīga” mačā “Arēnā Rīgā” bija ļoti maz skatītāju – oficiālajā protokolā ierakstīti 700 cilvēki, bet, apmeklējot cīņu klātienē, izskatījās vēl par pāris simtiem mazāk.

“Nenoliedzami, arī skatītāju uz mūsu spēlēm varētu būt vairāk. Salīdzinot ar manas karjeras posmu Grieķijā, atšķirība ir acīmredzama. Tur visa arēna bija aizpildīta. Ja gūsim uzvaras, domāju, arī skatītāji nāks kuplākā skaitā,” optimistisks bija Skots.

“VEF Rīga” iepriekšējā sezonā sasniedza savu līdz šim labāko rezultātu Vienotajā līgā, regulāro čempionātu noslēgdama septītajā pozīcijā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā zaudēdama Sanktpēterburgas “Zeņit” basketbolistiem.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startēs tās pašas 13 komandas, kas iepriekšējā sezonā, aizvadot divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties “play-off” cīņām. Turnīrā startēs deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Kazahstānas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja “Himki” vienību.

Saistītās tēmas: Entvons SkotsVEF Rīga

youtube icon
Abonēt youtube