Rīgas pašvaldības policija (RPP) vakar Rīgas akvatorijā konstatējuši sešus makšķerēšanas un zvejošanas pārkāpumus, aģentūru LETA informēja RPP.

Trešdienas rītā policija Daugavā pamanīja ūdenī ievietotu nemarķētu zvejas tīklu. Vienam tīkla galam bija pielikts atsvars, savukārt otrs gals bija piesiets pie laivu piestātnes. Tīklā zivis netika atrastas. Nelegālais zvejas rīks konfiscēts.

Nedaudz vēlāk Ķīšezerā aptuveni 20 metrus no krasta pamanīts nemarķēts zvejas tīkls. Tas bija novietots perpendikulāri krastam un nostiprināts ar atsvariem. Izvelkot 150 metrus garo tīklu no ūdens, tajā atrastas 13 dažādu sugu zivis. Zivis nekavējoties no tīkla atbrīvoja un palaida atpakaļ ūdenī. Arī šajā gadījumā nelegālais zvejas rīks konfiscēts.

Apsekojot Daugavas akvatoriju veiktas arī desmit makšķernieku pārbaudes, lai pārliecinātos par derīgu makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību karšu esamību. Pārbaužu laikā četri makšķernieki nevarēja uzrādīt derīgas atļaujas.

Katrā no gadījumiem noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par makšķerēšanas noteikumu pārkāpumu. Likums paredz, ka par šo pārkāpumu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu no 15 līdz 350 eiro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus un priekšmetus, tai skaitā peldošos līdzekļus ar aprīkojumu.

Policija atgādina, ka makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kartes ir nepieciešamas personām no 16 līdz 65 gadu vecumam, izņemot invalīdiem. Tā ir jāņem līdzi dodoties makšķerēt, vēžot un nodarbojoties ar zemūdens medībām vai, ja tā ir iegādāta elektroniski makšķerniekam ir jāspēj inspektoram nosaukt kartes numuru.

youtube icon
Abonēt youtube