Britu deju mūzikas žurnāls “DJ Mag” jau kopš 1997. gada publicē simts pasaules labāko dīdžeju sarakstu. Tajā par līderi nosaukts divdesmit vienu gadu vecais holandietis Martin Garixx.  Jau otro gadu pēc kārtas viņš pasaules labākais dīdžejs. Portālam ritakafija.lv bija iespēja viņu dzirdēt dzīvajā Pērnavā notiekošajā “Weekend Festival Baltic”. Toreiz mūziķis kontaktos ar presi bija noraidošs. Tomēr, dažus mēnešus pēc festivāla mums izdevās iegūt nelielu interviju ar miljoniem cilvēku šī brīža elku Martin Garixx.

Nenoliedzami, kaimiņzemē Igaunijā notiekošais populārās mūzikas festivāls “Weekend Festival Baltic” pie Baltijas jūras atved pasaules vadošos mūziķus. Tostarp arī šī brīža pasaules populārāko dīdžeju holandieti Martin Garixx. Savu uzstāšanos festivālā Garixx presei iemūžināt neļāva un arī no induviduālajām intervijām izvairījās. Sadarbībā ar britu laikrakstu “Independent” portālam ritakafija.lv bija ekskluzīva iespēja pieslēgties skype intervijai ar dīdžeju no Spānijas izklaides megapoles Ibizas un uzdot trīs mūs interesējošos jautājumus.

Sarunā kopumā dīdžejs dalījās savās atmiņas par karjeras pirmsākumiem un ka viņa uzstāšanos Ibizā sākumā klausījās vien pārdesmit apmeklētāji. Vēl aizvien viņa lielākais elks ir tautietis dīdžejs DJ Tiësto. Tieši, ieraugot viņu uzstājoties olimpiskajās spēlēs un liekot visam pūlim kustēties vienā ritmā, šī brīža pasaules labākais dīdžejs apzinājies, ko vēlās savā dzīvē paveikt. Lūk, ko interesantu par Martin Garixx izdevās noskaidrot mums:

 

Tavā mūzikā dominē angļu valodā un nedaudz spāņu valoda. Vai nekad nav bijusi doma iekļaut savu dzimto valodu?

  • Angļu valoda ir globāla, to saprot visi. Spāņu valoda man šķiet seksīga. Tā piešķir mūzikai seksualitāti. Holandiešu valodā dziesmās izklausās, ka kāds ir aizrijies.

Kas ir svarīgākā atziņa, kas tevi radoši motivē?

  • Man ir ļoti labs mentors DJ Tiësto. Viņa ieteikums – vienkārši ignorēt visus skauģus (hatters) un strādāt pie mūzikas.

Ar ko tavas uzstāšanās šobrīd atšķiras no karjeras pirmsākumiem?

  • Grūti teikt. Man sākumā bija svarīgi nospēlēt savas “fīčas”, lai cilvēki mani atpazīst. Tagad man patīk sajust cilvēkus. Patīk nonākt uz viena viļņa ar publiku. Tā sajūta, ka mēs visi esam kā viens liels sirdspuksts uzrunā.

Saistītās tēmas: Martin GarixxWeekend Festival Baltic

youtube icon
Abonēt youtube