Patriotu nedēļas ietvaros īstus svētkus meitenēm no “Latvijas Talantīgo Meiteņu Festivāla” sarīkoja uzņēmēja un pasākumu rīkotāja Elita Drāke. Lepnajā Šlokenbergas muižā risinājās neparasta pasaka, kuras ietvaros starp sešpadsmit meitenēm tika meklēta šī gada Latvijas mazā princese. Un teju vienbalsīgā žūrijas balsojumā par uzvarētāju kļuva Elizabete, kas bija mērojusi garo ceļu no Alūksnes.

 

Nu jau vairākus gadus Elita Drāke rīko talantīgo meiteņu konkursu. Laika gaitā tautā iegājies to dēvēt par “Princešu” konkursu, jo tādas arī ir mazās talantīgās meitenītes. Šogad konkurss risinājās kā pasaka un sešpadsmit dalībnieces varēja izbaudīt īstu balli pilī. Saruna ar žūriju, iznāciens tautas tērpos, talantu šovs un, protams, princešu kleitu parāde bija kategorijas, kurās žūrijai bija jāspēj novērtēt mazās konkursantes. Konkursa žūrijas sastāvā bijām arī  mēs portāls ritakafija.lv. Izvērtēt bērnus ir faktiski neiespējami. Visām meitenēm acīs ir mirdzums un vēlme būt novērtētai. Tāpēc šogad pie mazo princešu kroņiem un sponsoru dāvanām tika visas dalībnieces. Katra meitenīte saņēma arī lenti ar īpašu titulu. Taču, konkurss ir un paliek konkurss un tajā jāatrod arī viena uzvarētāja. Un šoreiz izšķirošais uzdevums bija tieši talantu konkurss. Elizabete, kas kopā ar vecākiem bija mērojusi tālo ceļu no Alūksnes, kļuva par absolūto žūrijas favorīti. Meitene pārsteidza ar ļoti spēcīgu vokālu, izpildot latviešu tautas dziesmu “Rakstu raksti”. Šis dziedājums saviļņoja ne tikai žūriju, bet arī pārējos skatītājus. Un zālē atskanēja neviltotas ovācijas. Uzvarētājai tika arī mūsu simpātiju balva – īpaši viņai darināts veiksmes amulets no “Swarovski” kristāla. “Esmu ļoti priecīga!” savu sajūsmu neslēpa šī gada mazā princesīte.

Savukārt, meitenes mamma Jolanta Baldiņa atklāja, ka Elizabetei šis konkurss sākās krietni agrāk nekā pārējām dalībniecēm. “Tagad jau ir nedaudz pāri deviņiem vakarā un atpakaļ uz Alūksni ceļš ir vairākas stundas. Šovakar nosvinēt Elizabetes uzvaru nesanāks, taču mēs to noteikti nosvinēsim ar svētku pusdienām un kādu kūciņu. Mums šis konkurss sākās jau četros no rīta, kad izbraucām no Alūksnes. Pie stūres nācās sēdēt tētim, jo man kā mammai šķiet bija vēl lielāks uztraukums. Es pati apbrīnoju viņas izturību un apņēmību, kā viņa gatavojās šim konkursam”, sarunā ar ritakafija.lv atklāja Baldiņa. Ģimenei ir svarīgas patriotiskās vērtības un arī Elizabeti interesē folklora. Tāpēc izvēlēties talantu konkursam dziesmu neesot bijis grūti.

Foto: Inga Gedroviča speciāli Rīta Kafijai

 

youtube icon
Abonēt youtube