Teju trīs mēnešu garumā vienpadsmit drosmīgas dāmas, nebaidoties no sava statusa Vecmāmiņa, devās cīņā par titulu “Vecmāmiņa 2017”. Un jau pirmais kopīgais pasākums beidzās ar īstu izdzīvošanas skolu mežā pie pusapgāzta autobusa ceļā uz Aglonas baziliku. Vakar Ozolnieku kultūras namā lielajā finālā tika sadalīti šī gada tituli un žūrija lēma, kurai jākļūst par konkursa galveno uzvarētāju. Interesanti, ka šoreiz žūrijas lēmums sakrita arī ar portāla ritakafija.lv lasītāju balsojumu.

Jau sesto gadu Elita Drāke kopā ar biedrību “Emergo” rīko vienu no sirsnīgākajiem pašmāju konkursiem “Vecmāmiņa”. Un šķiet šī gada vienpadsmit finālistes bija tik vienotas, kā nekad iepriekš. Un nav jau nekāds brīnums, jo pirmajā kopīgajā izbraucienā uz Aglonu dāmas palika meža malā līdz pat nakts melnumam. Viņu autobuss avarēja un gandrīz iegāzās grāvī. Dāmas īsināja laiku kopīgās sarunās un arī dziedāšanā. Un tik tiešām pat 2.decembra vakarā visas 11 konkurentes viena otrai bija kā labākās draudzenes. Un pat brīdī, kad tika sadalīti tituli un pateikts žūrijas lēmums par uzvarētāju kronēt 44 gadus veco Vecmāmiņu no Dobeles Ingu Strodi, dāmas aizvien bija kā vienots draudzeņu kolektīvs.

Konkursa vienīgais oficiālais informatīvais atbalstītājs visu šo periodu bija portāls ritakafija.lv un šo mēnešu laikā izdevās iepazīt vienpadsmit burvīgas dāmas no visas Latvijas, kas ir pelnījušas uzslavas par to vien, ka tikai atnāca uz šo konkursu.

  1. Silvija Zahareviča– Pirmajā brīdī šķita, ko tā nabadzīte te mokās ar savu salauzto roku. Lielāko daļu konkursa uzdevumos sieviete bija redzama ar ieģipsētu roku. Tomēr, tas viņai netraucēja konkursā būt starp favorītēm gan daudzos žūrijas balsojumos, gan mūsu portāla lasītāju balsojumā viņa bija starp piecām balsojuma līderēm. Un fakts par kundzes darbu, kā māsiņai ar mazuļiem, vien ir cildināšanas vērts.

  1. Ināra Pole– Avantūriste uz visiem 100%. Pati startē Vecmāmiņu konkursā – savukārt mazmeitiņu iesaista “Latvijas Talantīgo Meiteņu Festivālā”. Un abām sanāca būt vienlaicīgi uz skatuves 11.novembrī Slokenberga muižā. Bez avantūristiem šī pasaule būtu daudz garlaicīgāka, tāpēc cepuri nost Ināras priekšā.

  1. Baiba Regzdiņa– Jā, jā, šī solīdā kundzīte ir saistīta ar Mārupes BMX Regzdiņiem. Turklāt, ikdiena Baibai nav problēmu uzvilkt keponu, treniņbikses un arī pašai sēsties pie riteņa stūres, lai pajoņotu kopā ar mazdēlu. Un nu, gluži kā mūsdienīgs tīnis šī kundzīte pie saviem hobijiem var pierakstīt pārvietošanos ar ielu skrejriteni. Un, kā saka tu esi tik jauns kā tu juties, varbūt Baibai ir vērts izmēģināt spēkus kāda no Miss konkursiem, jo pat tur nav tik daudz ekstrēmu dalībnieču.

  1. Valda Lapiņa– Vienmēr visos vecmāmiņu konkursos ir kāda, kas stāsta cik lieliski cep kūkas. Dažas pat ir parādījušas bildes ar saviem gardajiem konditorejas brīnumiem. Valda vārdus pārvērta darbos un 11. novembrī visus pārsteidza ar gardu pašas ceptu kūku. Un kā zināms – ceļš uz vīriešu sirdīm ved caur vēderu.

  1. Aija Džigune– Sieviete, kas ir dzimusi būt uz mēles vai skatuves. Tik perfekti pozēt fotogrāfiem, šķiet, prot tikai profesionālas modeles. Par savu spēju vienmēr izskatīties perfekti Aija vien būtu pelnījusi, lai viņu ne tikai kronē par Vecmāmiņu, bet beidzot pamana “Vogue”, “Elle” vai vismaz pašmāju “Pastaiga”. Un viņas modeles stāju novērtēja arī mūsu lasītāji savā balsojumā ierindojot viņu labāko trijniekā.

  1. Inga Strode– Pirmajā brīdī var šķist, ka būdama krietni jaunāka par pārējām dalībniecēm, viņa šajā konkursā īsti neiederas. Tomēr, vecmāmiņa parādās mājās ikdienas sīkumos. Tieši sirsnība, kas izstaro no Ingas, runājot par ikdienas ģimeniskajiem sīkumiem viņu padara par vienu no sirsnīgākajām omītēm, ne tikai konkursā, bet arī Latvijā kopumā. Un, iespējams, tieši sirsnīgā attieksme viņai palīdzēja kļūt par portāla ritakafija.lv balsojuma līderi.

  1. Inta Dardgevica– šeit pat grūti ko vairāk pateikt par vārdu salikumu “Bēnes ome”. Un tas arī izsaka visu to burvīgo, kas raksturo Intu.

  1. Agita Brēmere– Nenoliedzami īsta zvaigzne, kuru nevar nepamanīt. Viņa tik izcili spēja iemiesot sevī Laimas Vaikules personību, ka mierīgi varētu dublēt kādu no dziedātājas varietē šoviem. Taču, aiz košās kino dīvas ārienes mīt patiešām sirsnīga vecmāmiņa. Un šis instinkts parādās, ne tikai redzot pašas mazbērnus, bet arī svešus ķiparus. Tieši Agita būs pirmā, kas būs redzama čupojoties ar mazuļiem un jauno paaudzi. Un nav brīnums, ka starp viņas atbalstītājiem ir Rīdzene basketbolisti. Arī mūsu portāla skatītāju balsojumā viņa bija starp līderēm. Starp citu, ja kādai jaunai pašmāju filmai vajag zvaigzni – Agita būs īstā!

  1. Ināra Vonda– Sieviete atombumba ar ļoti latviskām tradīcijām. Smaids līdz ausīm jau no paša pirmā Vecmāmiņu konkursa pārbaudījuma ir Ināras vizītkarte. Turklāt, viņa ir viena no retajām, kas mūsdienās aizvien pareizi māk nēsāt tautas tērpu. Ļoti cēli un svinīgi sieviete māk sevi parādīt šajā mūsu senču senčiem raksturīgajā tērpā. Taču, Ināras smaids apbur teju visus. Par viņu mūsu portāla balsojumā nobalsoja teju visas pārējās dalībnieces. Un vien pārdesmit balsis viņu šķira no pirmās vietas.

  1. Janīna Onževa– “Rudens roze” šo vārdu vislabākajā nozīmē. Acīmredzot viņa deju kolektīvu meklēja ar tādu nosaukumu, kas lieliski raksturotu arī viņu pašu.

  1. Anda Kliģe- Pastāvēs, kas pārtaps. Šis teiciens izcili raksturo Andu. Sieviete uz konkursu ieradās ar zināmu dzīves pagurumu un skumjām pēc aizsaulē aizgājušā vīra. Grūti teikt, ko īsti modes mākslinieks Aleksandrs Pavlovs ar dāmu izdarīja un kādus mistiskus preparātus viņai iebaroja…. Anda pārvērtās gan vizuāli, gan emocionāli un nu beidzot ir sākusi piepildīt savu ilgi loloto sapni darboties medicīnas jomā. Prieks redzēt kā cilvēks no klusā nīkulīša pārtapis ātrgaitas vilcienā, kas traucas īstenot vienu sapni pēc ota.

 

 

 

Saistītās tēmas: Elita DrākeInga StrodeVecmāmiņa 2017

youtube icon
Abonēt youtube