TV3 ieguva tiesības Latvijā veidot pasaules slavenā talantu šova “X-Faktors” Latvijas versiju. Neskatoties uz visai garlaicīgo šova gaitu un neveiksmīgo pielikumu “X-tra faktors” fināla raidījums izdevās grandiozs. Tajā viesu statusā startēja pasaules slavenā grupa “Hurts”. Skatītāju balsojuma rezultātā uzvaru izcīnīja Artūrs Gruzdiņš. Taču, nu atliek minēt vai arī viņu piemeklēs “X-Faktora” uzvarētāju lāsts?

Olijs Mūrs, grupa “One Direction” un skandalozais Adams Lamberts savu pasaules slavu ieguva pateicoties šoviem “X-Faktors” un “Idol”. Un šie trīs ir tikai populārākie mākslinieki, kas pierāda, ka šova “X-Faktora” un “Idol” uzvarētāju lāsts eksistē. Kā uzskata šova kvēlākie skatītāji visi abu šovu uzvarētāji ir lemti aizmirstībai. Neskatoties uz skatītāju simpātijām un plašo preses uzmanību pēc gada par uzvarētājiem atgādina vien uzvarētāju saraksts “wikipedia”. Pārsvarā pēc šova savu karjeru veiksmīgi attīsta trešās vietas ieguvēji, kā “One Direction”, Luke Friend, Amelia Lily un citi. Savukārt, latviešu izcelsmes britu popmūzikas smagsvars Olijs Mūrs startējot šovā “X-Faktors” palika otrajā vietā gluži tā pat kā šovā “Idol” otrā vietā palika leģendārās grupas “Queen” jaunais solists Adams Lamberts. Vienīgie divi šova uzvarētāji, kam līdz šim ir veiksmīgi izdevies apiet lāstu ir meiteņu grupa Little Mix un spēcīgās balss īpašniece Aleksandra Burke. Viņa pēc šova izveidoja veiksmīgu Džefa Baklija  dziesmas “Hallelujah” versiju.

Olijs Mūrs “X-Faktora”:

“One Direction” rezultātu paziņošana “X-Faktorā”:

Amelia Lily šova “X-Faktors” rezultāti: 

Adams Lamberts neuzvar šovā “Idol”: 

Ņemot vērā, ka līdz šim nevienam no pašmāju šova dalībniekiem nav izdevies izpelnīties neviltotu vietējās preses uzmanību un jau sākusies atlase “X-Faktora” otrajai sezonai uzvarētājam pat bez šova lāsta būtu grūti noturēties slavas saulītē.

Foto: TV3 publicitātes foto

Saistītās tēmas: uzvarētāju lāstsX-faktors

youtube icon
Abonēt youtube