4.decembra vakarā Latvijas Nacionālajā operā baleta mākslas cienītājus priecēja piecu Eiropas teātru baleta zvaigznes. Uz skatuves kāpa arī pašmāju spožākā jaunā balerīna Evelīna Godunova. Pēcāk banketā pie vīna glāzes Eiropas vadošās baleta zvaigznes atpūtās kopā ar pašmāju prominencēm.

Koncertā, kurā klasiskais balets apvienojās ar laikmetīgo deju, īpaši bija izcelti pas des deux no leģendārā horeogrāfa Mariusa Petipā iestudētajiem baletiem “Riekstkodis”, “Korsārs”, “Gulbju ezers” un “Dons Kihots”. Baleta zelta klasikas sarežģītos soļus izdejoja pieci dažādi pāri no labākajām Eiropas trupām. Koncertā uzstājās Londonas Karaliskā baleta prīma Laura Morera, Nīderlandes Nacionālā baleta primabalerīna Ihone de Jonha  (Igone de Jongh) un vadošais solists Marains Radmeikers (Marijn Rademaker), Polijas Nacionālā baleta soliste Juka Ebihara (Yuka Ebihara) un vadošais solists Deivids Tžensimičs (Dawid Trzensimiech), Igaunijas Nacionālā baleta vadošais solists Sergejs Upkins, Latvijas Nacionālā baleta vadošais solists Avetiks Karapetjans, Latvijā dzimušie talanti ar spožu starptautisko karjeru balerīna Evelīna Godunova un “Teatro alla Scala a Milano” baleta solists Timofejs Andrijašenko, kā arī mūsu pašu jaunie talanti – Latvijas Nacionālā baleta solisti Jūlija Brauere un Kārlis Cīrulis.

Koncertu apmeklēja jubilāre Vaira Vīķe-Freiberga ar kungu, bijušais prezidents Valdis Zatlers ar kundzi, Kirovs Lipmans un daudzi citi. Prominentie viesi kopā ar baleta zvaigznēm pēcāk neformālā atmosfērā pie vīna glāzes izbaudīja lieliskā koncerta noslēgumu.

youtube icon
Abonēt youtube