Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis aizvadītajā naktī palīdzēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandai Ņujorkas ”Knicks” izcīnīt uzvaru pret Atlantas ”Hawks” 111:107. Latvietis ar 30 punktiem bija rezultatīvākais savā komandā, statistikai pievienojot arī astoņas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles un trīs blokus.

Kādā no spēles epizodēm latvietis skrēja pretinieku groza virzienā un saņēma ”Knicks” saspēles vadītāja Džereta Džeka piespēli. Kristaps bija uzņēmis ātrumu un eleganti ietrieca bumbu grozā no augšas, nevienam pretiniekam viņu nespējot apturēt.

Šī epizode iekļauta NBA 11. decembra nakts skaistāko epizožu topā.

”Knicks” šosezon cīnās par vietu izslēgšanas spēlēs un komandai sekmējas krietni labāk kā aizvadītajā sezonā. Lai arī pirms uzvaras pret ”Hawks” Ņujorka piekāpās pastarītei Čikāgas ”Bulls”, tomēr šodienas panākums ļāva atgriezties Austrumu konferences astoņu labāko komandu pulkā.

Pēc aizvadītām 26 spēlēm ”Knicks” uzvarējusi pusi no tām un atrodas astotajā vietā. Savukārt Porziņģis šosezon ir rezultatīvākais komandas spēlētājs, vidēji mačā gūstot 25,5 punktus. Latviešu spēlētājs pagaidām ir astotais labākais punktu guvējs visā līgā.

Saistītās tēmas: Kristaps PorziņģisNBAŅujorkas "Knicks"

youtube icon
Abonēt youtube