Lielbritānijā novērotas neierastas koku ”dekorācijas”. Respektīvi, Anglijas pilsētā Bristolē kādu privāto apartamentu pagalmos tur augošajos kokos bija novietoti slazdi putniem, ziņo ”Independent”.

Šie slazdi ir veidoti garās virtenēs, uz kurām ir simtiem naglu, lai putni nevarētu nolaisties uz koku zariem, tur atpūsties un veidot ligzdas. Šādas ”inovācijas” izveidotas tādēļ, lai pasargātu tur mītošo cilvēku dārgās automašīnas no putnu mēsliem.

Viens no cilvēkiem, kas dzīvo šajās mājās un vēlējās palikt anonīms, ”Independent” atklāja, ka šādi slazdi ir izlikti tikai tādēļ, lai pasargātu automašīnas no putnu dabisko vajadzību nokārtošanas uz tām.

Anonīmā persona atklāja, ka konkrētajā Bristoles rajonā ir problēmas ar to, ka putni mēslo uz mašīnām. Tas radot lielas problēmas automašīnu turētājiem, kuriem tās pēc tam ir jāmazgā.

Šo apartamentu pagalmos ikdienā esot novietotas dārgas ”BMW”, ”Audi” un citu marku automašīnas. Putnu aizbaidīšanai esot izmantotas arī citas metodes, tomēr tās neesot strādājušas.

Jāpiebilst, ka Bristolē šādi putnu slazdi ir izveidoti pie vairākiem lielveikaliem, taču kokos līdz šim tos vēl neviens nebija novietojis.

Saistītās tēmas: dabaLielbritānijamiljonāri

youtube icon
Abonēt youtube