Par Latvijas šī gada labākajiem sportistiem ceturtdien tika nosaukti basketbolists Kristaps Porziņģis un tenisiste Aļona Ostapenko.

Porziņģis Latvijas gada labākā sportista balvu saņēmis otro gadu pēc kārtas, bet Ostapenko šī ir pirmā valsts labākās sportistes trofeja karjerā.

Porziņģis šogad turpina priecēt basketbola līdzjutējos Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) laukumos un ved pretī uzvarām Ņujorkas “Knicks” komandu. Tāpat viņš bija Latvijas izlases līderis septembrī aizvadītajā Eiropas čempionātā, kurā latvieši izcīnīja piekto vietu.

Porziņģis šosezon 24 spēlēs vidēji guvis 25,5 punktus, būdams NBA astotais rezultatīvākais spēlētājs. Tāpat viņš vienā spēlē bloķējis 2,1 metienu, kas ir trešais labākais rādītājs līgā.

Savukārt Ostapenko jūnijā triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, sasniedzot vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē. Viņa kļuva par pirmo Latvijas tenisisti ranga pirmajā desmitniekā un piedalījās WTA sezonas noslēguma turnīrā. Ostapenko bez triumfa “French Open” izcīnīja uzvaru arī Seulas WTA “International” turnīrā.

Uz Latvijas labākā sportista balvu vīru konkurencē pretendēja arī skeletonists Martins Dukurs, biatlonists Andrejs Rastorgujevs, bokseris Mairis Briedis un smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs, svarcēlājs Artūrs Plēsnieks, savukārt dāmām uz apbalvojumu pretendēja arī tenisiste Anastasija Sevastova, septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa, svarcēlāja Rebeka Koha un cīkstone Anastasija Grigorjeva.

Pērn par labākajiem tika nosaukti Porziņģis un Ikauniece-Admidiņa.

Saistītās tēmas: Aļona OstapenkoKristaps Porziņģis

youtube icon
Abonēt youtube