Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas ”Knicks” spēka uzbrucējs Kristaps Porziņģis izmantojis iespēju un atdevis savu balsi NBA Zvaigžņu spēles balsojumā.

Kristaps nav balsojis par citu latviešu pārstāvi pasaules spēcīgākajā līgā Dāvi Bertānu, bet gan par diviem saviem komandas biedriem. Pieņemot, ka latvietis nobalsojis tikai par diviem, varētu uzskatīt, ka tie ir, viņaprāt, vērtīgākie Ņujorkas basketbolisti.

22 gadus vecais basketbolists nobalsoja par ”Knicks” pamatsastāva centra spēlētāju Enesu Kanteru un šobrīd traumēto Timu Hārdeveju jaunāko. Kanters ir trešais rezultatīvākais (14,1) Ņujorkas komandas spēlētājs, kā arī labākais atlēkušajās bumbās (10,4). Savukārt Hārdevejs ir otrs labākais punktu guvējs (17,8) un otrs labākais piespēļu devējs (3,3).

Lai arī Porziņģi varētu uzskatīt par Zvaigžņu spēles basketbolistu, tad Dāvja Bertāna loma savā klubā ir krietni mazāka un viņš pagaidām nav uzskatāms par tik augsta kalibra spēlētāju. Bertāns savu balsi pagaidām nav atdevis.

youtube icon
Abonēt youtube