Visa gada garumā portāls “Rīta Kafija” aktīvi sekoja notikumiem sporta pasaulē. Mūsu atlēti bija mērķtiecīgi un priecēja ar daudzām skaistām uzvarām. Būtu negodīgi taisīt labāko sportistu Topu, jo sportā ir tikai viens uzvarētājs un negribās nevienu aizvainot, atstājot aiz pirmās vietas. Taču, šogad visā pasaulē plaši izskanēja Latvijas vārds, pateicoties 20- gadīgai meitenei, kas pārrakstīja Latvijas tenisa vēsturi. Nav svarīgi, kā viņu sauc pasaulē, šeit viņa ir mūsu Aļona Ostapenko.

 

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko jūnija sākumā pārrakstīja Latvijas sporta vēsturi, triumfējot Francijas atklātā čempionāta sieviešu vienspēļu turnīrā. Sezonas otrā “Grand Slam” turnīra titula cīņā vien 20 gadus vecā Latvijas tenisiste ar rezultātu 4-6, 6-4, 6-3 uzvarēja spēcīgo Rumānijas tenisisti Simonu Halepu. “Maza meitene lielajā sportā ar milzīgu uzvaru,” tā sportistes neseno uzvaru  komentēja BBC žurnālists Pjers Ņuvberijs. Un šai atziņai nevar nepiekrist. Parīzes “Grand Slam” ieguvēja mājās tika sagaidīta, kā nacionālā varone un viņas pirmā preses konference dzimtenē bija emocionāli aizkustinoša viņas mammai un trenerei Jeļenai Jakovļevai. Ilgi uz uzvaras lauriem viņa nesēdēja un turpināja sevi lieliski pierādīt pārējos “Grand Slam” tenisa čempionātos. Ostapenko septembra izskaņā smagā cīņā izcīnīja Seulas WTA “International” sērijas turnīra titulu, tiekot pie otrās trofejas. Kopvērtējumā mūsu Aļona stabili virzījās pa tenisa ranga kāpnēm uz augšu un gadu noslēdza ar septīto vietu ranga tabulā.

Un nevar neatgādināt viņas skaisto sniegumu šī gada izskaņā Abū Dabī pārbaudes mačā, kurā viņa ar rezultātu 6-2, 3-6, 10:5 pārspēja slaveno amerikāņu sportisti Serēnu Viljamsu, kurai šī bija atgriešanās cīņa pēc kļūšanas par māmiņu.

youtube icon
Abonēt youtube