Arī šodien reģionālo slimnīcu speciālisti novērojuši traucējumus e-veselības sistēmas darbībā, aģentūra LETA uzzināja medicīnas iestādēs.

Dobeles un apkārtnes slimnīcas vadītājs Juris Bogužs situāciju vērtēja kā apmierinošu, jo “vēl ir aizķeršanās”. Taču visas sīkās problēmas tiek novērstas ātri.

“Mēs tehniski esam gatavi, bet sistēma buksējas. Ceram, ka viss sāks strādāt,” aģentūrai LETA pauda Tukuma slimnīcas direktore Dzintra Rabkeviča.

Problēmas e-veselības sistēmas darbā Tukumā fiksētas gan vakar, gan šodien.

Savukārt SIA “Bauskas slimnīca” valdes locekle Mirdza Brazovska stāstīja, ka slimnīcas ārsti-speciālisti izjūt mazākas neērtības nekā, piemēram, ģimenes ārsti.

“Mums ir darba nespējas lapas, kompensējamo medikamentu receptes, bet to nav tik daudz. Apjoms nav tik liels,” skaidroja Bauskas slimnīcas vadītāja.

Brazovska ir pārliecināta, ka e-veselības ieviešana kopumā vērtējama pozitīvi, jo “daudzas lietas ar to sakārtosies”.

Lai arī daudzas medicīnas iestādes jau vakar sūdzējās par lielām grūtībām strādāt ar e-veselības sistēmu, Nacionālais veselības dienests (NVD) apgalvoja, ka traucējumi e-veselībā ir īslaicīgi, taču tuvākajās dienās var atkārtoties.

Kā aģentūru LETA informēja NVD pārstāve Evija Štālberga, traucējumi ir saistīti ar strauji pieaugušo sistēmas lietotāju skaitu – salīdzinot ar decembra sākumu, šobrīd tas ir četrkāršojies. “Pielāgojot sistēmas darbību jaunajam lietotāju skaitam, atsevišķu lietotāju darbs sistēmā var būt īslaicīgi traucēts,” sacīja Štālberga, norādot, ka būtiski pieaudzis izrakstīto e-recepšu un e-darbnespējas lapu skaits.

Jau ziņots, ka no 2018. gada 1. janvāra uzsākta obligāta valsts e-veselības sistēmas lietošana, kas paredz, ka turpmāk darbnespējas lapu un valsts kompensējamo zāļu recepšu aprite būs tikai elektroniska.

Saistītās tēmas: e-veselība

youtube icon
Abonēt youtube