Uzņēmējs Romans Mickevičs, kuram savulaik piederējuši vairāki kokapstrādes uzņēmumi, intervijā LSM pastāstījis par savu uzņēmējdarbības pieredzi Latvijā.

“Ar uzņēmējdarbību nodarboties – ir tāda sajūta, ka tas ir sods Latvijā. Ne visiem. Ir izredzētie, ir cilvēki, kas ir mācējuši iegrozīties, bet es visu mūžu esmu uzņēmējs gan Latvijā, gan citās zemēs, un šeit ir tā ar to uzņēmējdarbības vidi – no ārpus skatoties, it kā viss kārtībā, bet, kad tiec iekšā, tad nu diezgan lielas garantijas, ka tiksi sodīts par to,” LSM stāstīja Romans.

Latviešu uzņēmējs pirms kāda laika piedalījās dokumentālās filmas ”Zāģeri” tapšanā. Ivara Zviedra un Andra Kalnozola režisētajā filmā tika pastāstīts par Romana zāģeru brigādes skarbo dzīvi. Kā atzina pats Romans, viņam bieži vien esot bijis jāuzklausa daudzu cilvēku bēdu stāsti.

Mickevičs arī pauda, ka ”tā ir nelaime”, ka strādniekiem jāiet mežā par kapeikām. Viņš ar Ivaru Zviedri izanalizēja, ka aptuveni 90% no mežstrādniekiem ir degradēti. ”Viņi nevar neiet [mežā], jo viņiem vajag alkoholu vai cigaretes. Jo cits nekas dzīvē liels nav palicis,” turpināja uzņēmējs.

Galvenais varonis arī necer, ka Latvijā kaut kas mainīsies uz labu, ”Latviešiem būs tā, ka kabinetā visi teiks, ka neiesim, vakarā trīs pa kluso aizies un izdarīs pa lēto un vēl lētāk. Diemžēl tāds ir stāsts, tāpēc esmu diezgan pesimistisks.”

Romans vairs nedarbojas meža lauciņā, taču, ja kādreiz atgriezīsies, viņš to neplāno darīt Latvijā.

Dokumentālo filmu ”Zāģeri” iespējams ir iespējams vērot kinoteātrī ”Splendid Palace”.

Saistītās tēmas: Latvijauzņēmējdarbība

youtube icon
Abonēt youtube