Kamēr vidusmēra letiņi bauda ziemas prieku un drebinās, pašmāju viens no populārākajiem sporta entuziastiem Kristaps Vilde bauda saulīti Spānijas salā Tenerife. Pat šeit viņš nespēja bezrūpīgi vāļāties smiltiņās un neko nedarīt. Naktī, kamēr pārējie bija devušies pie miera, viņš devās pārgājienā, lai piepildītu vienu no saviem sapņiem- ielūkoties vulkānā.

Bijušais skaistumkonkursa uzvarētājs un titula “Misters Latvija” ieguvējs Kristaps Vilde jau vairākus gadus ir viens no populārākajiem pašmāju sporta entuziastiem. Jau pavisam drīz vīrietis rīkos diezgan ekstrēmo sporta nometni Maroka- Sahāra. Taču, pagaidām kopā ar mīļoto sieviņu, viņš atpūšas saulainajā Spānijas salā Tenerifē. Arī tur neiztikt bez sportiskām aktivitātēm. “ Beidzot sanāca laiks pašam sev un izdomāju, ka pa naktī vēlos uzkāpt Teidē (vulkāns Tenerifē, 3718m). Šo pasākumu jau gribēju īstenot pagājušogad, bet vienmēr bija kāds attaisnojums. Tad šoreiz caur visiem negribu, esmu noguris, labāk atpūsties, varbūt rītdien, to beidzot izdarīju. Bija 1:00 naktī, iesēdos mašīnā un braucu prom nakts kāpienā. Godīgi sakot, jau brauciens uz turieni bija pasakains. Naktī braucot pa kalnu ceļiem, baudot klusumu un mieru kalnos. Nonākot pie pārkinga, ieraudzīju visskaistāko skatu kā biju līdz šim redzējis. Tie sanāca kādi 2300m, un TĀS ZVAIGZNES! Ak, mans Dievs! To bija miljardiem! Pat negribēju nekur iet tālāk, palikt tur un stundām ilgi vērot tās. Arī vairākas krītošās zvaigznes redzēju, tagad jācer, ka visas vēlēšanās piepildīsies.

Pats kāpiens šoreiz likās salīdzinoši grūts, laikam tādēļ, ka naktī ar visiem īsajiem soļiem, jo diži daudz nevarēja redzēt uz priekšu. Pa ceļam pāris reizes gandrīz aizmigu, jo pirms šī kāpiena nebiju gulējis. Tā tumsa un vientulībā augšā bija ļoti patīkama, bet kāpjot ar vien augstāk, naktī pamanīju citu cilvēku galvas lukturīšu gaismas. Tur arī pazuda patīkamā vientulības sajūta. Toties tā bija patīkama degsme sākt skriet un iet ātrāk, lai vismaz izbaudītu virsotni vientulībā.

Beigās tiku augšā kādu 1,5h ātrāk kā vajadzēja. Iekārtojos starp diviem “mīkstiem” akmeņiem un beidzot dabūju pagulēt. Kad acis atvēru, pilnīgi neticējās, apkārt bija TIIIIK daudz cilvēku. Domāju, ka es tāds vienīgais trakais, kurš piektdienas vakarā dodas tusēt kalnos.

Nebija ilgi vairs jāgaida un nakts pārvērtās dienā, tumsa gaismā! Viennozīmīgi īpašākais un skaistākais saullēkts kādu biju redzējis. Ko tik cilvēks nedarīs, lai izbaudītu visus dabas brīnumus un skaistumus. Arī tā ēna, ko Teides vulkāns meta pāri sev. Tāda maza sala, bet tik daudz skaistuma vienuviet.  Iesaku jebkuram to kādreiz izmēģināt, nav viegli, bet būs to vērts,” savos piedzīvojumos dalās Vilde.

Saistītās tēmas: Kristaps VildeTenerifeVulkāns

youtube icon
Abonēt youtube