Mūsu atlēti jau sāk posties Ziemas olimpiskajām spēlēm, kas šogad risināsies Phjončhanā. Lielākās cerības medaļu iegūšanā tiek liktas uz mūsu bobslejistiem “lielo”(Melbārdi) vai “mazo” {Ķibermanis)  Oskaru. Par to, kādas noskaņas valda bobslejistu nometnē, portāls ritakafija.lv uz nelielu sarunu palūdza šī sporta veida celmlauzi un funkcionāru Zinti Ekmani.

 

Par to, ko īsti sagaidīt no olimpiādes, Zintis  Ekmanis atturas prognozēt, jo sportā viss ir iespējams. Turklāt šogad sevi ļoti spēcīgi jau Pasaules čempionāta posms parāda mūsu konkurenti. Un brīžiem nav pat skaidrs, kurš no mūsu Oskariem kāps vai nekāps uz pjedestāla. “Nu, tur jau viņiem tie jaunie aparāti. Un viņi paši saka, ka vēl īsti netiek ar to galā. Nu, tur vēl daži cilvēki ķīmiķo dažādas lietas, lai novērstu to, ka dažiem sportistiem priekšrocības ir slidās. Taču, viens ir skaidrs – mēs uz olimpiskajām spēlēm dosimies ar mērķi kāpt uz pjedestāla. Un citu domu tur nemaz nevar būt. Tāpēc, ja čempionātos ir kādi neveiksmīgi braucieni, uz olimpiskajām spēlēm mēs jau zināsim, kā to risināt” vaicāts par nevienmērīgo sniegumu norāda Ekmanis. Phjončhanas trase jau ir iemēģināta un mūsējiem tur tīri labi slīdot. Tiesa, vēl ir jāpieslīpē pāris virāžas, zina stāstīt sporta funkcionārs. Runājot par olimpiskajām spēlēm aizvien, kā karsts kartupelis, tiek virpināts jautājums par Krievijas sportistu diskvalifikāciju. “Mēs jau esam priekš visas sporta sabiedrības olimpiskie čempioni. Principā mēs esam čempioni jau visus šos četrus gadus. Esmu izsaukts uz visādiem kongresiem, lai runātu par nepilnībām laika nobīdē. Jau tas bija iemesls apšaubīt Krievijas uzvaru un dopinga skandāls bija nedaudz negaidīts pavērsiens pat man. Tas principā pielika punktu runām, kurš ir īstais olimpiskais čempions. Nu, jau mums ir skaidri apsolīts, ka Phjončhanā mums pasniegs zelta medaļas. Tā kā es beidzot varu droši prognozēt, ka divas zelta medaļas mums olimpiskajās spēlēs jau apsolītas, tas nozīmē, ka divas vēl jānopelna”, smejot teic Ekmanis.

Un iemeslus šaubīties par mūsu sportistu iespējām realizēt šo mērķi šobrīd nav, jo sportisti ir atkopušies no traumām. Lielākoties pasaules čempionāta posmos ir vadošās pozīcijās. Turklāt, kā uzsver Ekmanis: “Lielais Oskars māk pirms olimpiskajām spēlēm pareizi sakārtot domas galvā!”

youtube icon
Abonēt youtube