Policijas darbinieki regulāri brīdina iedzīvotājus, ka atrasties uz plāna ledus ir bīstami, tomēr katru gadu dažas personas šo informāciju ignorē. Tāpēc policija atkal atgādina: sals vēl nav pieņēmies spēkā, laika apstākļi ir nepastāvīgi, tāpēc ledus ir plāns. Diemžēl pat ziņa par pirmajiem dīķī ielūzušajiem “bļitkotājus” nebiedē un policistiem nākas viņus regulāri izgaiņāt. Gluži, tāpat kā vecākus, kas atveduši paslidināties savus bērnus.

“Ja, bļitkotāji sēd uz ūdens- gaidāms ledus,” šis teiciens arī šogad ir kļuvis par skaudro realitāti. Tiesa šoziem policistiem daudz biežāk nākas skaidroties ar vecākiem, kas uz aizsalušām ūdenstilpnēm ieradušies ar bērniem.

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbinieki pēdējās dienās veikuši pārrunas ar vairākiem vecākiem, kuri, neskatoties uz spēkā esošo aizliegumu, bija veduši bērnus slidot uz Rīgas ūdenstilpņu ledus, aģentūru LETA informēja RPP pārstāve Lāsma Zemene.

Piemēram, svētdien neilgi pēc plkst.14 RPP pilsētas videonovērošanas centra darbinieki ievēroja, ka uz Uzvaras parkā esošā dīķa ledus slido divas personas. Ņemot vērā, ka no 10.janvāra ir spēkā aizliegums atrasties uz Rīgas ūdenstilpņu ledus, uz notikuma vietu tika nosūtīta tuvākā policijas ekipāža.

Likumsargiem ierodoties, viens no pārkāpējiem pastāstīja, ka uz ūdenstilpni atvedis meitu, lai abi kopīgi paslidotu. Vīrietis atzina, ka nav zinājis par pagaidu aizliegumu atrasties uz ledus drošības apsvērumu dēļ. Ar bērna tēvu veiktas preventīva rakstura pārrunas.

Savukārt šonakt pusnaktī likumsargi atkārtoti saņēma informāciju par divām personām, kuras atrodas uz šī paša dīķa ledus. Notikuma vietā policisti sastapa tēvu ar dēlu, kurš spēlēja hokeju. Arī šajā gadījumā veiktas pārrunas par drošību uz ūdenstilpnēm ziemas laikā.

Gan vienā, gan otrā gadījumā vecāki solīja turpmāk sekot līdzi publicētajiem paziņojumiem par aizliegumiem atrasties uz ūdenstilpņu ledus.

Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu par šī aizlieguma pārkāpumu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 70 eiro.

Saistītās tēmas: bļitkotājiLedusslidotājiūdenstilpnes

youtube icon
Abonēt youtube