Foto: Pexels

Trešdien, 4.janvārī, ap pulksten 15.00 Rīgā, braucot uz Kundziņsalas tilta, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Operatīvās vadības biroja vecākais inspektors no darba brīvajā laikā pamanīja, ka pie ūdenstilpes atrodas bērni un apmēram desmit metrus no krasta ledū ielūzt bērns.

Policijas darbinieks nekavējoties apturēja automašīnu un steidzās palīgā ledū ielūzušajam bērnam. Ūdenstilpē laužot ledu, policistam izdevās pietuvoties zēnam, kurš jau bija līdz krūtīm ūdenī, saķert viņu un peldot izvilkt krastā. Pietuvojoties krastam, piesteidzās arī kāds garāmgājējs, kurš padodot zaru, palīdzēja abiem izkāpt krastā, informē Valsts policija.

Izkāpjot krastā, inspektors palūdza otram notikuma vietā esošajam puikam piezvanīt un izsaukt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, pēc kā pats mediķiem sniedza jau konkrētas norādes par atrašanās vietu un notikušo situāciju.

Pēc mediķu ierašanās notikuma vietā un medicīniskās apskates ārsti pieņēma lēmumu, ka bērna hospitalizācijas nav nepieciešama, tādēļ bērns tika nodots vecākiem.

Lasiet arī: «Cūkām nav nekādu pateicības jūtu!» – Medvedevu sanikno Kijivas attekšanās no pamiera

Šādas situācijas skaudri atgādina, cik svarīgi ir vecākiem ar savām atvasēm regulāri pārrunāt par drošību ūdens tuvumā arī ziemas sezonā un to, ka kāpšana uz ledus var beigties ar dzīvībai bīstamām vai pat traģiskām situācijām, norāda Valsts policijā.

Saistītās tēmas: ielūšana ledūLedusValsts Policija

youtube icon
Abonēt youtube