Titulētie Rodžers Federers no Šveices un Novaks Džokovičs ceturtdien sasniedza Melburnā notiekošā Austrālijas atklātā čempionāta trešo kārtu, kamēr neveiksmes piedzīvoja beļģis Dāvids Gofēns un šveicietis Stans Vavrinka.

Pieckārtējais sezonas pirmā “Grand Slam” turnīra uzvarētājs Federers, kurš aizstāv arī pērn iegūto titulu, otrās kārtas cīņā trīs setos ar rezultātu 6-4, 6-4, 7-6 (7:4) pārspēja ranga 53.raketi Jansu Lenardu Štrufu no Vācijas.

Turnīrā ar otro numuru izliktais Federers pirmajos divos setos pa reizei guva punktu pretinieka servē, bet trešajā setā, abiem tenisistiem apmainoties ar breikiem, viņš bija labāks taibreikā.

Nākamajā kārtā šveicietis tiksies ar ranga 31.vietā esošo francūzi Rišāru Gaskē, kurš otrās kārtas cīņā viegli ar 6-2, 6-2, 6-3 pārspēja itāli Lorenco Sonego, kurš ir planētas 217.rakete.

Tikmēr Džokovičam bija jānopūlas krietni vairāk, jo viņš ar 4-6, 6-3, 6-1, 6-3 pārspēja francūzi Gaelu Monfisu. Šī cīņa notika dienas vidū, kad gaisa temperatūra bija sasniegusi 39 grādus pēc Celsija, abiem tenisistiem cīnoties ne tikai vienam pret otru, bet arī ar svelmi.

Džokovičs pēc spēles atzina, ka cīņas apstākļi bijuši brutāli, savukārt Monfiss sacīja, ka otrajā setā viņam bijis neliels saules dūriens un viņam bijis grūti elpot.

Turnīrā ar 14.numuru izliktais Džokovičs, kurš Austrālijas atklātajā čempionātā triumfējis sešas reizes, nākamajā kārtā spēlēs ar Alvertu Ramosu-Vinjolasu no Spānijas, kam turnīrā ir 21.numurs.

Bijušajam pasaules pirmajam numuram Džokovičam šis ir pirmais oficiālais turnīrs pusgada laikā, jo viņš iepriekš cīnījās ar nopietnu elkoņa traumu, kā rezultātā nebija spēlējis kopš Vimbldonas čempionāta. Šī iemesla dēļ serbs ATP rangā noslīdējis uz 14.vietu, kas ir viņa zemākā pozīcija pēdējās desmitgades laikā.

Trešajā kārtā iekļuvis arī 20 gadus vecais Vācijas talants Aleksandrs Zverevs, kurš turnīrā izlikts ar ceturto numuru. Viņš ceturtdien ar 6-1, 6-3, 4-6, 6-3 pārspēja savu tautieti Pēteru Gojovčiku, kurš ir ranga 62.rakete.

Nākamajā kārtā Zverevs tiksies ar dienvidkorejieti Čunu Hjonu, kurš rangā atrodams 58.pozīcijā.

Tikmēr neveiksmes cieta ar septīto numuru izliktais Gofēns un turnīra devītais numurs Vavrinka.

Gofēns ar 6-1, 6-7 (5:7), 1-6, 6-7 (4:7) zaudēja ranga 59.raketei Žiljēnam Beneto no Francijas, bet Vavrinka, kurš šajā turnīrā triumfēja pirms četriem gadiem, ar 2-6, 1-6, 4-6 cieta sagrāvi pret planētas 97.raketi Teniju Sandgrenu no ASV.

Arī Vavrinkam šis bija pirmais turnīrs pēc pērnā gada Vimbldonas čempionāta, šajā laikā ārstējot ceļgala traumu.

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis šajā turnīrā nepiedalās, sezonu otrdien Vācijā sākot ar zaudējumu “Challenger” sērijas turnīra pirmajā kārtā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas dāmu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko Austrālijas atklātā čempionāta vienspēļu otrās kārtas mačā trešdien ar rezultātu 6-3, 3-6, 6-4 pārspēja ķīnieti Jinjinu Duaņu, bet trešajā kārtā viņa tiksies ar igaunieti Aneti Kontaveitu, kura turnīrā izlikta ar 32.numuru.

Savukārt Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova otrās kārtas cīņu ceturtdien ar 1-6, 6-7 (4:7) zaudēja slavenajai krievietei Marijai Šarapovai.

Saistītās tēmas: Novaks DžokovičsRodžers Federers

youtube icon
Abonēt youtube