Titulētais Šveices tenisists Rodžers Federers cer spēlēt vēl vismaz divus līdz trīs gadus, jo domas par karjeras beigšanu viņam šobrīd nav aktuālas.

Federers Austrālijas pilsētā Pērtā kopā ar Belindu Benčiču pārstāv Šveici tradicionālajā Hopmena kausa izcīņā. Pieredzējušajam šveicietim šī ir atgriešanās kortā pēc sešu mēnešu pauzes, kuras laikā viņš cīnījās ar savainojumiem.

“Es nedomāju tādās kategorijās, ka šis varētu būt mans pēdējais Austrālijas ceļojums, lai gan tā tas varētu arī būt. Esmu ļoti pozitīvi noskaņots. Izlaidu sešus mēnešus, tāpēc tagad ceru, ka varēšu vismaz vēl divus vai trīs gadus spēlēt, ne tikai pusgadu kā iepriekšējā sezonā. Esmu noskaņojies uz ilgtermiņa spēlēšanu,” savas domas atklāja šveicietis.

Pērn jūlijā Federers Vimbldonas čempionāta laikā iedzīvojās kreisā ceļgala traumā un kopš tā laika nebija spēlējis. Patlaban 35 gadus vecais tenisists gan atteicās prognozēt, kādā sportiskajā formā viņš šobrīd atrodas.

“Kamēr esmu vesels un bez traumām, domāju, ka varu spēlēt atbilstošā līmenī. Izcīnīt titulus allaž ir patīkami,” piebilda Federers, kurš šobrīd ATP pasaules rangā ir noslīdējis uz 16.pozīciju.

“Vieta rangā šobrīd ir otršķirīga,” uzsvēra pieredzējušais sportists, kurš karjeras laikā ir izcīnījis 17 “Grand Slam” turnīru uzvarētāja titulus, kas ir modernās ēras rekords vīru konkurencē. Tiesa, pēdējo reizi “Grand Slam” turnīrā Federers triumfēja 2012.gadā, kad palika nepārspēts Vimbldonā.

Pirmdien Hopmena kausā Federeram jātiekas ar britu tenisistu Denielu Evansu, bet pēc tam kopā ar Benčiču jāaizvada arī dubultspēle.

Aizvadītajā sezonā līdz traumas gūšanai Federers izcīnīja 21 uzvaru 28 mačos, taču pie neviena titula netika. Pēdējo reizi viņš kādā no turnīriem triumfēja 2015.gadā, kad guva panākumu savā dzimtajā Bāzelē, izcīnot 88.ATP turnīru uzvarētāja titulu karjerā.

 


Foto: wikimedia

Saistītās tēmas: Rodžers FederersTeniss

youtube icon
Abonēt youtube