Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) atalgojuma sistēma ir samudžināta un smagnēja, aģentūrai LETA sacīja slimnīcas valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis. Amatā Paeglītis atrodas kopš 8.janvāra. Pirmā lieta, ko viņam Austrumu slimnīcas atalgojuma sistēmā bijis grūti saprast, ir daudzās piemaksas pie darba algas.

 

Paeglītis asi kritizēja patlaban esošo atalgojuma sistēmu slimnīcā. “Protams, patlaban par katru piemaksu ir kritēriji, bet sistēma ir tik samudžināta un smagnēja, ka beigās neviens nesaprot, cik tad kuram ir alga. Šī iemesla dēļ domāju, ka tā ir primārā lieta, kas jāsakārto, jo daudzas no piemaksām iespējams iestrādāt pamatalgā, lai cilvēks zinātu, cik viņš saņems neatkarīgi no mainīgās daļas,” skaidroja slimnīcas vadītājs.

Vienlaikus viņš teica, ka, piemēram, medmāsām patlaban ir piemaksa par maģistra grādu, kas pēc būtības esot normāli, tomēr ne visās pozīcijās darbam nepieciešama maģistra izglītība. “Šāda izglītība nepieciešama virsmāsām un galvenajām māsām, līdz ar to vajadzētu definēt, ka maģistra izglītība nepieciešama attiecīgo amatu kategorijām, par ko attiecīgi pienākas arī augstāks atalgojums, nevis visas šīs piemaksas,” sacīja Paeglītis.

Kā ziņots, RAKUS bez Veselības ministrijas (VM) piešķirtā papildu finansējuma mediķu atalgojuma palielināšanai novirzīs vēl apmēram trīs miljonus eiro arī no sava budžeta

Paeglītis uzsvēra, ka Austrumu slimnīca saviem mediķiem maksās vairāk nekā to pieprasa VM izstrādātie Ministru kabineta noteikumi. Ārsti un māsas saņems atalgojumu vidēji par 4% vairāk nekā to pieprasa VM, bet māsu palīgi – pat par 6% vairāk.

Paeglītis informēja, ka vidēji šogad RAKUS ārsts saņems par 280 eiro vairāk, reģistrēta māsa – 210 eiro, bet sertificētas māsas atalgojums varētu pieaugt vidēji par 269 eiro.

youtube icon
Abonēt youtube