Dienvidāfrikā 955 zeltrači ceturtdien tika iesprostoti pazemē pēc elektroapgādes pārtraukuma zeltraktuvē, tomēr nav ziņots, ka viņi pašlaik būtu apdraudēti, paziņoja raktuves īpašnieks.

Kalnrūpniecības firma “Sibanye-Stillwater” paziņoja, ka vētras izraisīta plaša elektroapgādes pārtraukuma dēļ tai piederošajā raktuvē nebija iespējams ar liftiem nogādāt virszemē nakts maiņas strādniekus.

Beatriksas zeltraktuve atrodas mazpilsētā Teunisenā netālu no lielpilsētas Velkomas.

“Pazemē vēl ir 955 strādnieki, viņi atrodas norobežotā un drošā zonā, tā ir šahtas uzgaidāmā zona [un] tur ir ventilācija, mēs viņiem piegādājam ūdeni un pārtiku,” sacīja “Sibanye-Stillwater” preses sekretārs Džeimss Velsteds.

“Tātad šobrīd visi jūtas labi. Mēs mēģinām atjaunot elektroenerģijas piegādi, lai varētu sākt nogaādāt viņus virszemē,” sacīja Velsteds, runājot pa telefonu no raktuves.

Viņš teica, ka nav droši zināms, kādā dziļumā zeltrači ir iesprostoti. Raktuvei ir 23 līmeņi, un zemākie atrodas apmēram 1000 metrus zem zemes.

Dienas gaitā viena elektrokabeļa darbība tika atjaunota un 272 strādnieki tika izglābti, bet ceturtdienas vakarā pazemē vēl bija palikuši 955 zeltrači, kas tur atrodas jau vairāk nekā 24 stundas.

Saistītās tēmas: DienvidāfrikaIesprūstRaktuveszeltrači

youtube icon
Abonēt youtube