No kazas piena ražotiem produktiem cenas šogad varētu saglabāties iepriekšējā gada līmenī, aģentūrai LETA prognozēja Latvijas Kazkopības biedrības valdes priekšsēdētāja Kristīne Piliena.

“Lai arī degviela ir kļuvusi dārgāka un augušas citas izmaksu pozīcijas, no saviem kolēģiem neesmu dzirdējusi par produkcijas cenu pieaugumu. Kazas piena produktu cenas saglabāsies iepriekšējā gada līmenī,” teica Piliena, piebilstot, ja šogad būtu bijusi tendence cenas celt, tas būtu noticis jau līdz šim.

Pēc viņas teiktā, pircēji visvairāk vēlas iegādāties no kazas piena gatavotu jogurtu un pasterizētu kazas pienu. Šādu produkciju ražojot, kazkopjiem būtu labas iespējas pelnīt, pateicoties pieprasījumam. Taču, ņemot vērā šo produktu īso realizācijas termiņu, Latvijas kazkopji vairāk orientējas uz citu produktu ražošanu. Latvijā visvairāk ražo kazas sieru, jo tam ir ilgāks realizācijas termiņš.

Viņa piebilda, ka Latvijā ierobežoto kazas piena ražošanas apmēru dēļ, nav plašu iespēju variēt ar sortimentu, lai gan kopumā patērētāji pieprasa arī dažādus citus kazas piena produktus.

Komentējot produkcijas cenas, Piliena piebilda, ka arī kazas gaļas produktu cenām šogad nav tendences augt, taču precīzāk tās būs iespējams vērtēt vēlāk.

Latvijas Kazkopības biedrība ir sabiedriska organizācija, kas dibināta 2006.gadā.

Saistītās tēmas: Kāzaspiens

youtube icon
Abonēt youtube