Foto: Pexels

Piektdien, 3.martā, plkst.21.00 kluba “Piens” vietā durvis vērs jauna kultūrvieta “Skapis”. Jau vairāk nekā piecus gadus Rīga bija turpat vienīgā galvaspilsēta Eiropā bez savas īpaši iekļaujošas atpūtas un kultūras vietas ikvienam, kur katrs var svinēt savu individualitāti, norāda LGBT un viņu draugu apvienība Mozaīka.

Klubs “Piens” šā gada janvārī savas durvis slēdza pēc 14 gadu pastāvēšanas. “Jau gadiem ilgi daudziem Rīgas iedzīvotājiem un viesiem ir alkas pēc īpašas vietas, kur ikviens var svinēt savu brīvību, kā arī justies droši un pieņemts visās savas identitātes šķautnēs. Agrāk LGBTQ jeb kvīru kopienai draudzīga vieta bija “Golden”, kas sniedza īpašu nakts atmosfēru. Vēlāk tautā atzinību izpelnījies bija “Kaņepes kultūras centrs”, kas bija kvīriem draudzīga vieta, “Baltic Pride” un “Riga Pride” laikā “Praida Nams” bija radis savas mājas,” stāsta LGBT un viņu draugu apvienība.

Jaunās kultūrvietas vadītāji un radošie iedvesmotāji Ieva un Bruno paši ir kvīri, tāpēc mērķtiecīgi rūpēsies par tieši kvīru kopienai draudzīgu vidi.

Kā paši saka: “Mēs esam atvērti un brīvi savā domāšanā, mēs tiecamies pēc dažādības pieņemšanas mūsu sabiedrībā, svaiga satura un kvalitatīvas vakara un nakts programmas! “Skapī” varēs piedzīvot starptautiskus dīdžejus, DRAG mākslinieku šovus, dzīvās mūzikas koncertus un karaoke vakarus, vienlaikus baudīt svētdienas vēlās brokastis, politiski iekļaujošas sarunas un dažādus izglītojošus pasākumus.”

Lasiet arī: Hermanis: Krieviem jāsāk domāt jauns nosaukums Krievijai

Kā norāda kultūrvietas veidotāji, ieiet “Skapī” drīkstēs tie, kuri atstās “savu homofobiju, seksismu, rasismu un citus atkritumus ārpus durvīm!”

Saistītās tēmas: kvīriLGBTQ+Mozaīkapiensskapis

youtube icon
Abonēt youtube