Šonedēļ savus fanus sociālajos tīklos ar pirmo fotogrāfiju pēc traumas iepriecināja NBA zvaigzne Kristaps Porziņģis. Sportists Ņujorkā ir veiksmīgi pārcietis operāciju un nu sācies viņa rehabilitācijas periods. Pats basketbolists ir mērķtiecības pilns atgriezties lielajā sportā. Taču šodien “Times” lasāmajā publikācijā viņa izredzes atgūt līdzšinējo formu tiek vērtētas piesardzīgi.

 

Šīs nedēļas sākumā – precīzāk otrdienas rītā Ņujorkā  speciālās ķirurģijas slimnīcā Porziņģim tika veikta ceļgala krustenisko saišu operācija. Aptuveni divas stundas ilgā operācija veikta nedēļu ātrāk nekā ticis iepriekš plānots, lai sportists varētu ātrāk uzsākt atveseļošanās procesu un atgriezties basketbola laukumā. Jau nākamajā dienā pēc operācijas sportists sociālajos tīklos dalījās ar priekpilnu vēstījumu, ka operācija ir noritējusi veiksmīgi un viņš no slimnīcas dodas mājup, lai sāktu rehabilitācijas procesu. “Ceļā no slimnīcas uz mājām. Vispirms es vēlētos pateikties jums visiem par atbalstu. Tagad uzsāku savu rehabilitācijas procesu. Patiešām ticu, ka ar smagu darbu, pacietību un pozitīvu attieksmi es atgriezīšos daudz stiprāks, labāks un izveicīgāks,” sociālajā vietnē instagram.com rakstīja liepājnieks.

Pēc smaguma pakāpes basketbolista Kristapa Porziņģa gūtais ceļa krustenisko saišu plīsums ir viena no nopietnākajām traumām, kāda sportistam var būt, raidījumam “LNT Ziņas” sacīja sporta ārsts Mārtiņš Pulveris. Un arī šodien lasāmajās prognozēs laikrakstā “Times” norādīts, ka mūsu Porziņģis iedzīvojies vienā no smagākajām sporta likstām. Tiesa ļoti liela nozīme ir tieši rehabilitācijas periodam, kuru nedrīkst pārforsēt. Kā ziņo amerikāņu laikraksts, tad šobrīd oficiāls atveseļošanās periods no komandas puses nav nosaukts, bet tas noteikti būs ilgāks par pusgadu. Vairāki aptaujātie sporta ārsti, uzslavējot Porziņģa darbu ar sevi, pieļauj, ka nopietnus traucējumus viņa karjerai šī trauma nevarētu radīt. Vienīgais jautājums ir nepārforsēt, lai nepiedzīvotu atkārtotu plīsumu jau atgriežoties aktīvajā sportā. Tiek pieļauts, ka Porziņģis uz laukuma varētu stabili atgriezties pirms Ziemassvētkiem.

 

Porziņģim 18.februārī bija plānots kļūt par pirmo latviešu basketbolistu NBA Visu zvaigžņu spēlē. Zīmīgi, ka pēdējo dienu laikā jau vairāki starp Visu zvaigžņu spēles dalībniekiem iebalsotie spēlētāji guvuši traumas un viņus nācies nomainīt. Tieši Lebrona Džeimsa komandā no sastāva izkrituši arī Demarkuss Kazins, Džons Vols un Kevins Lavs. Šajā sezonā Porziņģis 48 spēlēs vidēji guva 22,7 punktus. Turklāt ar vidēji 2,4 blokiem viņš ir visas līgas līderis. Porziņģis līdz ar to nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei vasarā paredzētajās Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs un, visticamāk, izlaidīs arī nākamās NBA sezonas sākumu. Porziņģa un “Knicks” debitanta līmeņa līgums ir spēkā arī uz nākamo sezonu, tomēr jau šajā vasarā “Knicks” būs tiesīgi piedāvāt Porziņģim daudzu gadu kontraktu, kas varētu pietuvoties 150 miljonu dolāru apmēram.

 

Foto: instagram.com

 

Saistītās tēmas: Basketbols NBAKristaps Porziņģistrauma

youtube icon
Abonēt youtube