Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (Regulators) norāda, ka SIA “Rīgas ūdens” iesniegtais tarifu projekta izvērtēšanas termiņš ir pagarināts, jo vēl nav saņemta visa Regulatora pieprasītā informācija no komersanta puses. Regulators vairākkārtīgi ir pieprasījis papildu informāciju un pamatojumu, lai objektīvi izvērtētu tarifu projektā norādītās izmaksu pozīcijas, portālu ritakafija.lv informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas pārstāve Baiba Jakobsone. 

 

Regulators secina, ka tarifu projektā un līdz šim saņemtajos informācijas pieprasījumos sniegtā informācija par atsevišķām izmaksu pozīcijām tādām kā materiālu, iekārtu remontu un apkalpošanas, dūņu utilizācijas izmaksām nav pietiekama. Šobrīd tiek vērtētas arī komersanta iesniegtās precizētās kapitāla un elektroenerģijas izmaksas. Regulators ir pieprasījis arī informāciju par faktiskajām izmaksām un pakalpojuma apjomiem 2017.gadā.

Regulators pieprasīto informāciju ir lūdzis SIA “Rīgas ūdens” iesniegt līdz š.g. 26. februārim. Regulators rīkoja uzklausīšanas sanāksmi par SIA “Rīgas ūdens” iesniegto ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu 2017. gada 1. decembrī.

Saistītās tēmas: regulātorsSIA "Rīgas ūdens"Tarifi

youtube icon
Abonēt youtube