Valsts ieņēmumu dienests (VID) un Rīgas Pašvaldības policija (RPP), turpinot veikt kopīgus reidus taksometru nozarē, atklāj arvien smagākus likumpārkāpumus, portālu ritakafija.lv informēja VID sabiedrisko attiecību speciāliste Aļona Zandere. 

 

Laika posmā no 23. līdz 24. februārim VID un RPP veica kontroles pasākumus pārvadātājiem ar “Panda taxi” zīmolu. Nevienā no 13 pārbaudēm šoferi par braucienu neizsniedza čeku, lielā daļā gadījumu skaitītāji vispār netika ieslēgti. Divi no pārbaudītajiem šoferiem sniedza pakalpojumu par spīti tam, ka viņiem piemērots auto vadīšanas tiesību liegums.

Par konstatētajiem pārkāpumiem ir uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietās, meklēšanā izsludinātais taksometra vadītājs tika nodots Valsts Policijai. Jau ziņojām, ka pirmais taksometru reids tika veikts februāra sākumā. Tad 48 kontrolbraucienos tika konstatēts 81 pārkāpums. Līdzīgi kā tagad, galvenokārt, pārkāpumi bija saistīti ar čeku neizsniegšanu un skaitītāju neieslēgšanu. Bija arī gadījumi, kad pārvadātāji satiksmē piedalījās bez OCTA un derīgas auto tehniskās apskates.

Saistītās tēmas: ReidiTaksometriVID

youtube icon
Abonēt youtube